Ankieta w RoR

cześć

próbowałem googlować i przeszukać ruby-forum ale z kipeskim rezultatem. Pytanie: jak odpalić ankietę w aplikacji railsowej (oczywiście, najlepiej z graficzną reprezentacją wyników - coś na kształt modułów w php-owych cms-ach) ??, innymi słowy czy zetkneliście się już z czymś gotowym czy raczej trzeba to pisać ??

pozdrawiam

[quote=gRuby]cześć

próbowałem googlować i przeszukać ruby-forum ale z kipeskim rezultatem. Pytanie: jak odpalić ankietę w aplikacji railsowej (oczywiście, najlepiej z graficzną reprezentacją wyników - coś na kształt modułów w php-owych cms-ach) ??, innymi słowy czy zetkneliście się już z czymś gotowym czy raczej trzeba to pisać ??

pozdrawiam[/quote]
Co nazywasz kiepskim resultatem? Nic nie znalazles, czy nie satysfakcjonuje Cie:

Jezeli chcesz cos gotowego i nie chce Ci sie bawic w tych okropnych Railsach to prosze bardzo: http://webankieta.pl/ :slight_smile:

heh, chyba zabrałem się od ___ strony za to wyszukiwanie :wink: To powinno wystarczyć do poczytania. Dzięki za odpowiedź.

oki chyba cię nie zrozumiał do końca, dał ci sposoby na wykresy gotowych wyników, ale nie odpowiedź czy istnieją wtyczki z ankietami; otóż, tak, ale jak dla mnie ciągle mało atrakcyjne, chyba najlepiej pokusić się o napisanie własnej ankiety, ja się szykuję, a za przykład biorę sobie tę:

tak, zgadza się Tommy, chodziło bardziej o coś na kształt wtyczek a nie tylko graficzną reprezentację danych. Niemniej czytanie “na temat” zawsze rozwija :slight_smile: Też znalazłem jakieś przymiarki do gotowych wtyczek ale masz racje - trochę się to krzaczy … dzięki