CanCan, select

[quote=gotar]Vim też trzyma, no trzeba wcisnąć == albo sobie to zdefiniować by co cwila wywoływane było, ale łatwiej zaznaczyć fragment, dać == i masz wszystkie wcięcia jak powinny być, nawet w pythonie, haml’u i czym tam sobie wymyślisz. Źródło jest dowolne.

Dla tych co nie pisali w ansi c i nie używali wtedy linuxów powiem. przypomnę, że za układ tekstu, odpowiedzialny był program o nazwie indent. Miał on wbudowane mnóstwo gotowych formatowań, i np na takich a takich zajęciach prowadzący lubił żeby każdy przed oddaniem kod przeleciał stylem takim a takim np mistrza D. Knutha. Na tej samej zasadzie działają te programy, jak vim czy inne odpalają poprzez jakiś klawisz czy też automagicznie skrypt który układa kod według reguł.[/quote]
Mnie się wydaje, że Paneq mówi bardziej o takiej sytuacji, że np masz kod:

[code]

[/code] Kopiujesz tak jak zaznaczone i powiedzmy że kopiujesz do miejsca: [code]
[/code] No i w tym wypadku nieważne jak ci się wklei to od razu wiadomo jak to powinno być wcięte. (Co prawda ERB tu w ogóle nie ma ale powiedzmy że to część template'u jest.)

Z kolei w hamlu jak spróbujesz przekopiować fragment kodu

%h2 Header

I będziesz chciał to przekleić do:

#header2 -#Tu wklejasz
I wklei ci się np tak

-#dobrze #header2 %h2 Header
Ale może też ci się wkleić tak:

-#źle #header2 %h2 Header
I wtedy żadne == nie rozpozna jak to wciąć, bo nie jest na tyle mądre.

No ale to tylko taka mała dygresja że to co mówi Paneq ma jakiś sens. Mimo tego i tak podoba mi się haml.

Tak, o tym cały czas mówię i zastanawiam się czy ktoś mnie rozumie. Wydaje się, że Bragi i Tomash stwierdzili, że to działa dobrze i zawsze wklei się odpowiednio z automatycznie dobrze przesuniętą indentacją dlatego nie ma problemu jeśli dobrze zrozumiałem.

Jak kopiujesz to zapamiętuje wielkość wcięcia z kopiowanego miejsca, no ale jak jest inne to wiadomo, że trzeba poprawić. Przy założeniu że kopiujesz linie a nie wycinek. ;]

Haml jest juz passé, prawdziwe haxy uzywaja Slima (https://github.com/stonean/slim) :stuck_out_tongue:

REDCAR RULEZZ :stuck_out_tongue:

oprócz tego że lubi się wysypać parę razy dziennie to jak ktoś przymknie na to oko to jest super :stuck_out_tongue: