Rozpoczalem projekt stworzenia gry Web-Based (cos na wzor ogame.pl, bitefight.pl itp.) opartej na swiecie i zasadach gry fabularnej Fallout. Potrzebuje ludzi, ktorzy sa zainteresowani projektem, programistow, ludzi od fabuly, kto chce.
od dwoch dni klikam sobie czasem na bitefight.pl bo mi kupel przeslal… strasznie zabugowane to jest…
to znaczy mimo lepszej postaci (statystki) czesto zdarza sie przegrac walke z niewiadomych przyczyn,
gra nie mam w sumie zadnego okreslonego celu i jeszcze pare innych rzeczy… z drugiej strony patrzac na ilosc serwerow do wyboru i to ze czesto linki do bazy danych sie urywaja mozna wysnuc wnioski ze
a) serwery sa kiepskie
b) wielu ludzi z tego korzysta
najprawdopodobniej oba te wnioski sa w mniejszym lub wiekszym stopniu prawdziwe (tym bardziej ze nie sa konkretne )
Anyway, pewnie istnieją jakies szanse aby cos zarobic na reklamach. Moze nawet spora
BTW: dalczego ludzie w akradie nie graja tylko jakies glupie klikanie na www, zupelnie bez klimatu …
Proponuje aby autor założył jakąś strone tego projektu. Tam dokładnie opisał założenia, jakie cele, wrzucił istniejące kawałki kodu czy co tam ma itd. Jak ludzie poczytają to może się przyłączą. Nie słyszałem aby ktokolwiek zaragował na jedno hasło (no może poza “Idziemy na piwo!!!”)
hehe
czytanie tekstu rozwija wyobraznie. poza tym tam gadasz ciagle z ludzmi (jesli chcesz) a tutaj w gruncie rzeczy tylko klikasz w linki. Wszystkie te ogame’owe gry az sie prosza aby skrypt napisac coby gral za nas…
…IMHO.
Forum może być, ale przydało by się do tego jakieś Wiki - co by każda osoba zinteresowana tematem nie musiała przegrzebywać się przez tony postów w stylu “Popieram !”
Wedle opisu “Oferty pracy z wykorzystaniem Ruby on Rails”, ale moze trzeba bylo by napisac do Administratora forum (zebym jeszcze wiedzial kto to jest z prosba o zmiane opisu, albo dodanie nowego dzialu obejmujacego projekty niekomercyjne.
Swiat oparty na zasadach panujacych w Fallout. System RPG mniej wiecej oparty na S.P.E.C.I.A.L. (Strength, Perception, Endurance, Charisma, Inteligence, Agility, Luck).
Duzy nacisk na obsluge gry z uzyciem AJAX.
Ogolne zalozenia:
walki o dominacje na swiecie (posiadanie terenu), gracze lacza sie w klany, ktore maja za zadanie przejmowanie terenu w miastach, tudziez przez tworzenie np. sklepow, domow publicznych itd (zbieranie resources), walke (np. niszczenie takich lokalizacji przeciwnikow), walki pomiedzy klanami, walki pomiedzy pojedynczymi graczami
swiat mysle ze mozna postawic caly (cala kula ziemska), jednak na poczatek mozna zawezyc do terenu np. USA, mozliwosc zasiedlania miast (planowane jest wykorzystanie google maps, ew. wlasnej implementacji podobnej funkcjonalnosci).
oczuwiscie rozbudowa swojej postaci, punkty doswiadczenia itd. walka z geckos, deathclaws itd, pozwala zwiekszac owe punkty.
To mało słyszałeś… Kiedy skrypt forum Invision PowerBoard, pewien ktoś napisał posta: „Zróbmy IPB Open Source”. Każdy wie, że napisanie skryptu forum(pokroju IPB/vBulletin to cięższa sprawa niż MoRPG) a mimo wszystko z żartu narodził się projekt Open PowerBoard. To tak z ciekawostek
Co do samego FalloutRPG… Pomysł fajny… sam chciałem coś takiego napisać dla praktyki programowania. Jednak mało się na tym znam i na razie zrezygnowałem
Byli tylko supportem dla IPB, ale sami wcześniej nie byli zaangażowani w tego typu projekty…
Teraz z tego rozwinął się szereg podprojektów jak system szablonów OpenPower Template.
Co do znajomości założeń i funkcjonalności… do tego też chyba znamy założenia… Przecież w sieci jest dużo gier typu www.darkthrone.com
jakas dyskusja nie na temat wyszla. Ja powiem jeszcze ze znam pewna pania co zna sie dobrze na grach, ale za to na programowaniu nic. Tak czy inaczej mysle ze mogla by pomoc w tworzeniu fabułu i testach.