Flick tutorial - błąd argumentów

Nie wiem już o co chodzi … przepisywałem ten banalny skrypt chyba z 10 razy a i tak cały czas mam ten sam błąd. Wywala mi się w kontrolerze :

require 'flickr' class FlickrController < ApplicationController def index flickr = Flickr.new @photos = flickr.photos( :tags => "ruby", :per_page => '24') end end
Cały czas mam błąd

[quote]ArgumentError in FlickrController#index

wrong number of arguments (1 for 0)

RAILS_ROOT: script/…/config/…
Application Trace | Framework Trace | Full Trace

app/controllers/flickr_controller.rb:6:in photos' app/controllers/flickr_controller.rb:6:inindex’

Request

Parameters: None

Show session dump

Response
Headers: {“cookie”=>[], “Cache-Control”=>“no-cache”}[/quote]

spróbuj
@flickr = Flickr.new
a potem w następnejk lini też użyj @flickr a nie flickr
@ - małpa oznacza instancję

[quote=tjsmoq]spróbuj
@flickr = Flickr.new
@ - małpa oznacza instancję[/quote]
Nie nie nie. Primo - nie bedzie to mialo zadnego znaczenia, secundo - małpa nie określa instancji, tylko zmienną w danej instancji.

[quote=tjsmoq]spróbuj
@flickr = Flickr.new
@ - małpa oznacza instancję[/quote]
Przepraszam Cię, ale dawno takiej bzdury nie czytałem. Zachęcam jednak do przeczytania choćby 1 książki o samym Rubym :).

Nookie
Przede wszystkim idąc za błędem “app/controllers/flickr_controller.rb:6:in photos' app/controllers/flickr_controller.rb:6:inindex’” pokaż nam 6 linijkę tego pliku.
Dodatkowo, co rzuca mi się w oczy nie widzę u Ciebie abyś podawał flickr api_key. Spróbuj tak:

my_flickr_api = "tu_podaj_twój_api_key" flickr = Flickr.new(my_flickr_api) #dalej tak jak dotychczas