Forum w Rails

Witam,

Szukam forum napisanego w Rails, które funkcjonalnością zbliżone by było do phpBB.
Czy ktoś może mi coś polecić?

Zobacz Beast.bast.caboo.se

W RoR to znam tylko forum beasts: http://beast.caboo.se/. A po co Ci coś zbliżonego do phpBB? Może Ty własnie potrzebujesz phpBB… :slight_smile:

Mam do napisania forum w Zend Framework (php), które w dużej mierze na być kopią phpBB. Niestety phpBB nie jest zbyt dobrze napisany… proceduralny kod w XXI wieku !! :confused:
Dlatego pytam o fora napisane w ROR. MVC wymusza porządek w kodzie, więc jest szansa, że coś pożytecznego uda mi się tam znaleźć i przenieść część rozwiązań do mojej aplikacji.

dzięki za link

Nie chcę zaczynać żadnego off-topiku, ale są różne style programowania. Kod obiektowy można tak samo spierniczyć jak obiektowy kod XXI wieku. I programowanie strukturalne i programowanie obiektowe ma swoje wady i zalety, jednak nie można rozpatrywać ich jako to jest dobre, a to złe…

Pozdrawiam

No tak, tylko że nie przypominam sobie, kiedy ostatnio widziałem ładny kod strukturalny. A już na pewno nie był to phpBB ;). Nie wspominają już o WordPress. Totalna porażka. W PHP z definicji kod strukturalny jest brzydki ;-).

Oprócz Bestii jest jeszcze RForum, Opinions, chociaż strona teraz nie działa. Kiedyś zastanawialiśmy się nad napisaniem silnika forum, powstał nawet zalążek - masz od czego zacząć.

A tylko w php da się pisać strukturalnie?