Witam,
mam prośbę do użytkowników dedyków na hetzner.de. Chciałbym się dowiedzieć, czy są jakieś problemy z nimi, jakieś nespodziewane dodatkowe koszty za serwis, jakieś problemy z transferem np. z zakresu neostrady. Na serwerze mogą się znaleźć komercyjne projekty, dlatego też zależy mi na jak największej liczby opinii.
A jak wygląda sprawa z dostępem, jak np. ssh nie wstanie po restarcie np. po kompilacji jądra. Czy jest jakiś panel dostępowy wtedy?
Pozdrawiam,
Sławosz
Hej!
Mam dwa serwery na hetzner.de - jeden totalnie low-end, drugi przyzwoity. Z tym pierwszym na początku były problemy, wieszał się czasami w nocy, ale po kolei wymieniali w nim wszystko, i teraz działa nieźle. Z drugim nie było problemów żadnych. Czasami (bardzo rzadko) są problemy z siecią, trudno jednak wyrokować, czy to ich wina, czy naszych adminów. Jeśli chodzi o start serwera po błędnym skonfigurowaniu jądra - istnieje możliwość bootowania z sieci, i wtedy możesz wszystko na dysku naprawić. Mam też serwer na hosteurope.de - jest to droższa oferta, ale mają markowy sprzęt della i świetny support 24h (wiem, bo próbowałem). Oczywiście w obu przypadkach może być ciężko bez znajomości niemieckiego - panele administracyjne są po niemiecku, a i nie przypuszczam, żeby support zbyt dobrze po angielsku mówił (choć pewnie jakoś tam mówi)