Hosting

Witam wszystkich,
Szukam hostingu dla aplikacji w RoR z jednym, dla mnie istotnym, wymaganiem. Mianowicie chodzi mi o hosting pozwalajacy w pelni zarzadzać DNS’em - tak jak na Dreamhost (konkretnie chodzi mi o wpis CNAME), a dodatkowo pozwalajacym korzystac z dyrektywy Apache ServerAlias.
Czyli chodzi i o hosting dla spersonalizowanej aplikacji mogącej obsługiwac wirtualne subdomeny user1.domena.com, user2.domena.com, itd.
Dreamhost jakos nie chce mi wlaczyc tej funkcjonalnosci.
Jesli ktos zna firme hostingowa spelniajaca te wymagania - bede wdzieczny.

pozdrawiam

[quote=macio]Witam wszystkich,
Szukam hostingu dla aplikacji w RoR z jednym, dla mnie istotnym, wymaganiem. Mianowicie chodzi mi o hosting pozwalajacy w pelni zarzadzać DNS’em - tak jak na Dreamhost (konkretnie chodzi mi o wpis CNAME), a dodatkowo pozwalajacym korzystac z dyrektywy Apache ServerAlias.[/quote]
A nie wystarczy Ci wildcard record ?

A co do ServerAlias to tez nie jestem pewien czy jest potrzebny. Czy DreamHost robi shared-ip hosting ? Jezeli nie to nie musisz miec dostepu do ServerAlias (nawet jeżeli robią to są mechanizmy na obejście tego - oczywiście od strony serwera).

Tak a propos hostingu.
Wysłałem wczoraj prośbę do netstrefa.pl (mam u nich konto) o zainstalowanie RoR. Powiedzieli, że przeprowadzą testy i udostępnią RoR.
Jest to kwestia kilku tygodni.

Problem nieaktualny, DreamHost po przedstawieniu argumentu dotyczacego ich reklamy i “unlimited subdomains” oraz kilku innych dopisal dyrektywe ServerAlias.