Ale mowisz teraz o poczatkujacym, co zaczal sie uczyc programowac 6 miesiecy temu, czy o kims kto przyszedl z innego jezyka?
Aaa, i odwolywanie sie do jezykow funkcyjnych, ktore nie sa szeroko uzywane, nie jest dobrym argumentem ihmo
Ale mowisz teraz o poczatkujacym, co zaczal sie uczyc programowac 6 miesiecy temu, czy o kims kto przyszedl z innego jezyka?
Aaa, i odwolywanie sie do jezykow funkcyjnych, ktore nie sa szeroko uzywane, nie jest dobrym argumentem ihmo
“Rozwiązywać problemy” jak najbardziej tak.
Pisać ładny, “idiomatyczny”, zrozumiały dla innych i zgodny z filozofią frameworka kod – nie.
Mocno nad interpretujesz moje wypowiedzi Odnosiłem się jedynie do wypowiedzi @swistak84, jednak jak uważnie przeczytasz to pisałem jedynie o teoretycznym rozwiązaniu gdzie programista może nie znać języków programowania oraz dałem przykład programistów którzy nie są już koderami. Nie oznacza to jednak że uważam, że programista nie powinien być koderem. Wręcz przeciwnie, według mnie programista powinien jak najbardziej być także dobrym koderem w wybranych językach programowania.
Wtedy często nazywają się wizjonerami