@drogus
Dzięki za szybką odpowiedź. Jest to rozwiązanie na mój problem…
Ale nadal nie znam odpowiedzi na moje pytania.
Które konkretnie?
Czy na developmencie unicorn też tak zamula jak passenger?
Zamulanie zdefiniowałeś jako bootowanie aplikacji po jakimś czasie, więc odpowiedziałem: jeżeli ustawisz PassengerMinInstances 1, to problem nie będzie występował.
[quote=Matthias]Czy na developmencie unicorn też tak zamula jak passenger?
Chodzi mi o to że jeśli aplikacja przez dłuższy czas nie łapała requesta, to po prostu jest spawnowana od zera (tak jest w passengerze).
Zajmuje to dość dużo czasu(IMHO, nie chce mi się czekać 5-10s na odpowiedź aplikacji).
Pytam z ciekawości, nie mam zamiaru zaorać cały VPS żeby zyskać parę sekund. ;)[/quote]
unicorna nic nie zabija po czasie nieaktywnosci. Mniej tez ora VPSa podczas deploy’ow.
[quote=martinciu][quote=Matthias]Czy na developmencie unicorn też tak zamula jak passenger?
Chodzi mi o to że jeśli aplikacja przez dłuższy czas nie łapała requesta, to po prostu jest spawnowana od zera (tak jest w passengerze).
Zajmuje to dość dużo czasu(IMHO, nie chce mi się czekać 5-10s na odpowiedź aplikacji).
Pytam z ciekawości, nie mam zamiaru zaorać cały VPS żeby zyskać parę sekund. ;)[/quote]
unicorna nic nie zabija po czasie nieaktywnosci. Mniej tez ora VPSa podczas deploy’ow.[/quote]
Gdy Ruby cieknie może to być akurat spory minus.
[quote=Paweł Kondzior][quote=martinciu][quote=Matthias]Czy na developmencie unicorn też tak zamula jak passenger?
unicorna nic nie zabija po czasie nieaktywnosci. Mniej tez ora VPSa podczas deploy’ow.[/quote]
Gdy Ruby cieknie może to być akurat spory minus.[/quote]
To taki sam problem jak jak cieknie pod pasengerem i requestow jest tyle, ze process nie ginie. W takim wypadku process moze byc zbijany gdy zajmie za duzo ramu przez cos co go monitoruje (god, monit)