Map.resources nie działa w Rails 2.1?

PaK, nie widzę związku pomiędzy zgadzaniem się na tak powszechnym MP (jak choćby praktykują railsy) a ich używaniem. Przecież railsy same w sobie są bardzo dobrym frameworkiem. Czepiam się tylko pewnych (wg mnie złych) praktyk, które później są powielane przez innych.

Jak juz powiedzialem to kwestia opinii, ActionPack to zdaje sie podstawa rails, jest to MP pelnal geba prawda ? Uwazasz ze rails jako takie jest ok, ale MP w actionpack to napewno nic dobrego. Tylko czy da sie to osiagnac funkcjonalnosc ktora oferuje ActionPack bez MP ? watpie. Dlatego pozostal bym tutaj ostrozny. Moja opinia :slight_smile: MP to nic zlego jesli wiesz co robisz i nie masz juz innego wyjscia, MP to napewno cos zlego jesli sposrod wszystkich innych mozliwosci ktore masz do dyspozycji, wybierasz MP do osiagniecia zamierzonych rezultatow.

Z tego co widzę AP korzysta tylko z alias_method_chain (co dla mnie jest MP). Za to ActiveSupport to jeden wielki MP.

O jaką funkcjonalność ActionPack Ci chodzi? Podaj jakiś konkretny przykład :).

Oczywiście jeśli wiesz co robisz to jest szansa, że zminimalizujesz prawdopodobieństwo, że coś pójdzie nie tak. Niestety “zminimalizować” to często za mało.

Przepraszam chodzilo mi oczyiwscie tylko i wylacznie o ActiveSupport, jestem dzis kurewsko zmeoczny :[

OJ radku, jestes strasznym pesymista :slight_smile: MP jak wszystko ma swoje wady i zalety, trzeba byc umiarkowanym i tyle :slight_smile:

Dobra, żeby trochę poluzować dyskusję, zaoftopujemy: PaK, na którym serwie WARa grasz i po jakiej stronie? :smiley:
(ja: Karak Vlag - Chaos Chosen, Axe Bite Pass - Bright Wizard)

PaK może trochę masz racji. Po prostu uważam, że MP jest nadużywany, ale też nie jestem jakiś fanatycznym przeciwnikiem. Zależy kiedy, po co i dlaczego.

[quote=Tomash]Dobra, żeby trochę poluzować dyskusję, zaoftopujemy: PaK, na którym serwie WARa grasz i po jakiej stronie? :smiley:
(ja: Karak Vlag - Chaos Chosen, Axe Bite Pass - Bright Wizard)[/quote]
Ależ ja bardzo spokojnie z Wami dyskutuję :). Mnie już fanatyzm minął.

Btw, zastanawiam się, czemu tak często fakt, że ma się inne zdanie, odbierany jest jako atak.

[quote=Tomash]Dobra, żeby trochę poluzować dyskusję, zaoftopujemy: PaK, na którym serwie WARa grasz i po jakiej stronie? :smiley:
(ja: Karak Vlag - Chaos Chosen, Axe Bite Pass - Bright Wizard)[/quote]
Kiepsko umnie z graniem :slight_smile: pogralem z miesiac i jakos mnie to mocno nie wciagnelo. Znasz kogos kto chce kupic oryginalnego zapakowanego war’a ? :] Ale gralem na Bulroku.

[quote=radarek]Ależ ja bardzo spokojnie z Wami dyskutuję :). Mnie już fanatyzm minął.

Btw, zastanawiam się, czemu tak często fakt, że ma się inne zdanie, odbierany jest jako atak.[/quote]
Dobrze rozumiem Cie w tym temacie :wink: ja juz w zasadzie tylko zgrywam sie jesli chodzi o taki fantayzm i antypehapizm :stuck_out_tongue: Chcialbym myslec o sobie ze “programistycznie dojrzalem”, programisci maja swoje upodobania, w tym naszym malym swiecie jezykow programwoania, przegladarek, systemow operacyjnych, jest bardzo duzo idealogi, a jak wiadmo idealogie lubia sie ze soba scierac :wink: wiec od tego sie pewnie wszystko zaczyna. Sa tacy ktorzy idelogia beda zyli do ostatnich swoich dni, a sa tacy ktorzy po czasie burzliwego okresu dojrzewnia staja sie pragmatykami, zaczynaja dostrzegac ze nie ma znaczeina kto dana technologie wyprodukowal, albo dlaczego produkt a jest lepszy od produktu b tylko z uwagi na licencje na jakiej jest rozpowrzechniany.

Prawie jak z religia :slight_smile: Code is our religion :>

Na studiach miałem takiego kolesia od ćwiczeń (już nie mam, bo grupę musiałem zmienić), od którego conajmniej kilka razy mówił “Java we wszystkich dziedzinach życia”, albo “Java całym moim życiem” - już nie pamiętam dokładnie :wink:

W każdym razie jak mówił o JavaFX, czyli odpowiedź javy na silverlighta i flasha, to sprawiał wrażenie jakby wierzył, że pewnego dnia każdy będzie miał javęFX podpiętą do przeglądarki i wszystko co w necie będzie w tym napisane, a dni htmla, cssa i javascripta są już dawno policzone.

To mniej więcej jest taki fanatyzm. :slight_smile:

Chętnie będę korzystał z JavyFX przy pisaniu rzeczy, przy których to narzędzie rzeczywiście się sprawdzi. Ale tam gdzie się nie sprawdzi pozostaje javascript i html.

Ćwiczeniowiec tym bardziej się wkopał, że użył jako przykładu serwisu społecznościowego. Wyobrażacie sobie społecznościówkę napisaną w JavieFX w całości? :slight_smile: