NoMethodError

Witam

Patrzylem w logach - co chwile wywala mi blad:

Pomimo tego, ze w admin_controller.rb mam:

[quote]class AdminController < ApplicationController

before_filter :login_required, :isAdmin
…[/quote]
a w application.rb jest:

[quote]class ApplicationController < ActionController::Base

def login_required
	if session[:user]
	  return true
	end
	flash[:notice]='Proszę się zalogować'
	redirect_to :controller => "sieci_komputerowe", :action => "index"
	return false 
end
     ...[/quote]

Na lokalnym wszystko dobrze dziala, po przegraniu na zdalny serwer juz nie.
Prosze o podpowiedz, gdzie robie blad.

Dzieki

Zdalny serwer Rails jak rozumiem restartowałeś? Ten błąd logowania zdarza się czasem czy zawsze? W sensie czy w ogóle daje radę się zalogować na zdalnym serwerze?

Czesc komor!

Zdalny serwer to Dramhost. Ustawilem tam wszystko jak nalezy - przegralem pliki z mojego lokala na tamten serwer - no i niestety, za kazdym razem jak chce sie zalogowac do aplikacji wywala mi :

Application error (Rails)

w logach jest blad:

NoMethodError (undefined method `login_required’ for #AdminController:0x407a5314):

Tak jak napisalem wczesniej - na moim lokalnym komputerze wszystko dziala bez zarzutu - i juz powoli dochodze do wniosku, ze komputer lokalny nie jeste zbyt dobrym miejscem na tworzenie oprogramowania.

To chyba sprawka Dreamhosta.

Doniesiono mi o podobnym problemie w aplikacji, kt. dotychczas dzialala. (undefined_method itd.)

Jak bede cos wiedzial wiecej to dam znac.

Pawel dzieki za odpowiedz.

W takim razie czekam na wiesci od Ciebie. Sprobuje jeszcze wyslac maila do dreamhost - ale nie sadze zeby mi pomogli - jak tylko zobacza, ze to jest Application Error - to od razu wysla wiadomosc, ze bledami aplikacji oni sie nie zajmuja.

No zobaczymy.

Tak na marginesie - jezeli chodzi o kontakt z dreamhost to jest on bardzo dobry. Kiedys mialem problem z kontem - wyslalem maila i odpowiedz otrzymalem w ciagu 10 minut.

No tak jak myslalem:

[quote]Odpowiedz z Dreamhost:

Nothing on our servers would cause that error. Since the script loads
without any logging in, then rails is functioning as it should.
Unfortunately, there’s not too much else we can do, as we do not support
debugging custom scripting.

Sorry about that![/quote]

Cofam, ze to wina dreamhosta.

Pliki konfiguracyjne nie zostaly zaktualizowane, stad aplikacja tam nie wstawala, a u mnie nie bylo problemu (dokladniej routes.rb gdzie dodana zostala named route map.user, kt. dodaje met. user_url).

Dobra - moja aplikacja działa - i tak naprawde nie wiem co bylo przyczyna, ze nie dzialala.