Zdalny serwer Rails jak rozumiem restartowałeś? Ten błąd logowania zdarza się czasem czy zawsze? W sensie czy w ogóle daje radę się zalogować na zdalnym serwerze?
Zdalny serwer to Dramhost. Ustawilem tam wszystko jak nalezy - przegralem pliki z mojego lokala na tamten serwer - no i niestety, za kazdym razem jak chce sie zalogowac do aplikacji wywala mi :
Tak jak napisalem wczesniej - na moim lokalnym komputerze wszystko dziala bez zarzutu - i juz powoli dochodze do wniosku, ze komputer lokalny nie jeste zbyt dobrym miejscem na tworzenie oprogramowania.
W takim razie czekam na wiesci od Ciebie. Sprobuje jeszcze wyslac maila do dreamhost - ale nie sadze zeby mi pomogli - jak tylko zobacza, ze to jest Application Error - to od razu wysla wiadomosc, ze bledami aplikacji oni sie nie zajmuja.
No zobaczymy.
Tak na marginesie - jezeli chodzi o kontakt z dreamhost to jest on bardzo dobry. Kiedys mialem problem z kontem - wyslalem maila i odpowiedz otrzymalem w ciagu 10 minut.
Nothing on our servers would cause that error. Since the script loads
without any logging in, then rails is functioning as it should.
Unfortunately, there’s not too much else we can do, as we do not support
debugging custom scripting.
Pliki konfiguracyjne nie zostaly zaktualizowane, stad aplikacja tam nie wstawala, a u mnie nie bylo problemu (dokladniej routes.rb gdzie dodana zostala named route map.user, kt. dodaje met. user_url).