Opera + form_remote_tag

Witam,
Mam problem z form_remote_tag. Sytuacja wyglÂąda mniej wiĂŞcej tak (wywaliÂłem niepotrzebne rzeczy z kodu, zostaÂła sama esencja :wink: ) :
list.rhtml:

[code]

<%= render ‘note/notes_list’ %>

<%= render ‘category/list’ %>
<%= render ‘note/archive’ %>
[/code] show.rhtml: [code]Dodaj komentarz: <%= form_remote_tag( :url => {:controller => "comment", :action => "create"}, :update => 'comments' %>
	<label for="new-comment-nick">Nick:</label>
	<%= text_field 'comment', 'nick', :id => 'new-comment-nick', :size => "20" %><br />
	<label for="new-comment-email">eMail:</label>
	<%= text_field 'comment', 'mail', :id => 'new-comment-mail', :size => "20" %><br />
	<label for="new-comment-webpage">WWW:</label>
	<%= text_field 'comment', 'webpage', :id => 'new-comment-webpage', :size => "20" %><br />
	<%= text_area 'comment', 'content', :id => 'new-comment-content',
		:cols => "30", :rows => "5" %><br />
		<input type="hidden" id="comment_note_id" 
			name="comment[note_id]" value="<%= @note.id %>" />
		<input type="submit" value="submit" />
<%= end_form_tag %>

<div id="comments">
		<%= render 'comment/list' %>
</div>[/code]

I teraz jeÂżeli w przeglÂądarce wpiszĂŞ na przykÂład 127.0.0.1:3000/note/show/1
dodawanie komentarzy dziaÂła poprawnie. Ale kiedy uÂżywam link_to_remote, ktĂłry prowadzi do :action => show i updatuje div “notes” z pliku list.rhtml, dodawanie komentarzy nie chce dziaÂłaĂŚ pod operÂą.
ByÂłbym wdziĂŞczny za wszelkÂą pomoc. Nie mam pojĂŞcia co jest nie tak…
Pozdrawiam,
Drogomir

form_remote_tag korzysta z Ajaxa (XmlHttpRequest)

Sprawdz jakiej opery uzywasz, tylko wersje 8+ obsluguja XmlHttpRequest

wiec caly Ajax ci odpada jesli zakladasz dzialanie pod Opera 7 lub wczesniejszymi

Opera ver. 8.51.
I do tego, tak jak napisaÂłem ajax dziaÂła przy wywoÂłaniu strony /note/show/id, ale gdy siĂŞ wczyta tÂą stronĂŞ przez link_to_remote, form_remote_tag nie daje znaku Âżycia (klikam na submit’a i nic…). Dziwna sprawa… szczegĂłlnie, Âże na mozilli i IE wszystko jest ok.