@apohllo sprawdz http://ionicframework.com/
framework JS: ExtJS jak już trzeba widgetów, Angular/Ember/Knockout jak dla mnie to jedno wielkie G które tylko generuje błędy, komplikuje kod i utrudnia debugowanie. Zwykle korzystam z jQuery a ostatnio nawet od tego staram się odchodzić.
@swistak84 Czyżbyś kochał backbone.js ?
@Hitsu Nieeee. Moje ostatnie doświadczenie z backbone to usunięcie go z projektu. Skończyło się na 2 razy mniejszej ilości kodu i błędów.
W tej chwili nie ma niestety frameworku JS którego naprawde chciałbym używać. Moze pora napisać własny
PS. Pomijając ExtJS który jest po prostu świetną fabryką widgetów, mówię o nowej fali frameworków MVC.
Warto kupic, gdy wiemy juz wiecej niz podstawy ? Sekcje Optimizing i Debugging maja widze po 10 stron, dzial Testing ma wiecej - czy jest tam cos poza podstawami?
Ale to pisałeś aplikacje w tych frameworkach (backbone.js, Ember.js, AngularJS itd) w czystym JS czy też CoffeeScript?
Raczej nie, chociaż czytałem jako zupełnie początkujący, więc trudno mi precyzyjnie odpowiedzieć na to pytanie.
@drogus pisze bardzo fajną książkę o Emberze - wypadałoby go trochę zmotywować do pracy przy niej ;-).
Temat odgrzewam, gdyż nie warto chyba otwierać nowego wątku, a nauczony radą Tomash’a (pozdrawiam ) pytam zanim się narobię …i niewielki będzie tego efekt.
Szukam nie tylko narzędzi programistycznych, ale także gotowych “klocków” do przyłączenia.
Zatem szukam najlepszych rozwiązań:
0) Jeżeli nie jesteśmy krezusami to chmurka i Heroku lub Digital jako środowisko…
- Jeśli chodzi o bazę, to domniemywać należy, że Postgress nadal królem jest i już?
(lub gdy jesteśmy na Heroku, to wręcz skazani jesteśmy na Postgress’a) - Maile obsługujemy:
Sendgridem/AWS SES/…w skrajnym przypadku dla niewielkiej ilośći Gmail_SMTP ? - Składnice plików graficznych :
Carrierwave + składniaca na Amazon S3? (przyrost miesięczny rzędu 5-10GB … czy jest ciekawa alternatywa ze względu np. na opłaty?) - Powiadamianie SMSami (Kilkadziesiąt SMSów dziennie)
? - Obsługa skanera kodów kreskowych (2D) z aplikacji Railsowej:
? (jakieś miłe i przyjemne doświadczenia z jakimś konkretnym modelem?)
Tym razem najpierw pytam
W zasadzie każdy, który instaluje się poprawnie w systemie jako klawiatura USB. Wtedy zeskanowany kod będzie mógł być od razu wpisany np. do text fielda.