Problem zakładów sportowych dodawanie odpowiednich wyników

Dodaj do linku kolejny parametr, w którym będzie typ <%= button_to “dodaj”, :action => :add_to_cart, :id =>laliga, :typ => “1” %>

p.s. Jak narobiłeś burdelu w projekcie, to lepiej jak najszybciej to uporządkować, bo kiedyś trzeba będzie, a burdel będzie tylko rosnął

już z tym próbowałem wcześniej ale mi nie chciało wychodzic, jak powinna wyglądac metoda typ?

To

[quote=onekick]zmieniłem tylko w modelu cart.rb na:

def add_laliga(laliga) @items << laliga end
i działa.[/quote]
a to

[quote=onekick]def add_laliga(laliga) current_item = @items.find { |item| item.laliga == laliga } .. end
[/quote]
chyba robiło trochę coś innego. Czy mi się wydaje, czy przypomina to trochę kod z książki Beginning Ruby on Rails E-Commerce? Wydaje mi się, że to dobra pozycja tylko trochę namieszałeś
co do buttonów i kursów to :typ => laliga.typ1 chyba spełni twoje oczekiwania.

pozdrawiam

Miało robic coś innego, ale w końcu zrezygnowałem z tego i usunąłem model CartItem, a add_laliga zostawiłem tak jak wyżej jest.
co do:
:typ => laliga.typ1
:typ => laliga.typx
:typ => laliga.typ2
jak mam to połączyc z add_to_cart? już nie mam sił do tego, nic nie chce działac, robie to podobnie jak w przypadku id. Problem też się pojawia przy wyświetlaniu, jak wyświetlic element z :typ?

Jakieś sugestie?
Jak próbuje przypisac przykładową wartośc z np: z :typ => laliga.typx to wyświetla mi błąd o id:
Couldn’t find with ID=5.1