Pytanie o server mongrel

Wykupilem sobie konto na hosted.pl zanim przeczytalem wiele krytycznych komentarzy na tym forum. Pewnie gdybym pierw przeczytal to bym nie kupil u nich, ale juz kupilem wiec chce zobaczyc jak to tam u nich jest.
Zmieniaja teraz cos z railsami u siebie i ostatnio zapytali mnie sie czy chce uzywac FastCGI czy mongrela. Wiem ze FastCGI dziala wolniej do mongrela , ale moze obslugiwac kilka requestow na raz czego chyba nie potrafi mongrel. ale wiem tez ze mozna skonfigurowac apacha jako proxy i przesylac zadania do mongrela co tez pozwoli obslugiwac wiele zadan na raz.

Wybralem mongrela, ale mam pewne watpliwosci jak to oni zrobia.
Czy moje iformacje o mongrelu opisane wyzej sa prawdziwe?
Czy moze ktos mial kiedys w hosted.ph railsy i na jakis serwerze one dzialaly?

FastCGI nie jest szczególnie szybsze od Mongrela. Mongrel potrafi serwować na raz kilka plików (np. jpg albo css) ale na raz jest w stanie obsłużyć tylko jedno zapytanie do Rails.

Szybka aplikacja Rails wymaga przynajmniej dwóch do czterech Mongreli lub procesów FastCGI. FastCGI jest przyjaźniejsze dla dzielonych hostów bo nie wymaga osobnego portu dla każdego procesu.

Mongrelami łatwiej się zarządza jeśli masz do dyspozycji cały serwer. Na hoście dzielonym poprosiłbym o własną instancję lighttpd - wtedy możesz sobie skonfigurować tyle FastCGI ile sobie życzysz. Masz również wtedy pełną kontrolę nad serwerem WWW.