Rails2.3.5 do 3.0 migracja testów -`test': wrong number of arguments (

Powinno być proste. Użyj 'require “./base_helper_test.rb”, albo require "pathname" require Pathname.new(File.dirname(__FILE__) + "/base_helper_test.rb").cleanpath
To drugie może mieć sens jeśli ładujesz base_helper z wielu katalogów, bo gdybyś w jednym pliku dał “./base_helper” a w drugim “…/base_helper” to plik będzie niepotrzebnie załadowany dwa razy. Jeśli użyjesz tej samej ścieżki, ruby rozpozna, że już go ładował.

Alternatywnie możesz dodać lokalizację base_helpera do $LOAD_PATH, albo umieścić go w jakimś miejscu już istniejącym w LOAD_PATH i ładować przez zwyczajne “require ‘base_helper_test.rb’”

Ok, to jeszczej edno :slight_smile: jak zarządzać 404 i 500? Miałem ładne metody które pozwalały mi renderować dynamiczne 404 i 500 zależnie od modułu. Teraz nie dziala nic z tego :frowning:

Mogę w routsach dla modułu ustawiać przechwytywanie 404 ale co z 500? Nie są wtedy w ogole obsługiwane …

Odnośnie pierwszego (jeśli jeszcze nie rozwiązałeś problemu) - spróbuj dodać linijkę:

gem "test-unit", :require => "test/unit"

Do swojego Gemfile.

Rozwiązałem już wszystkie 3 :slight_smile: jeśli chodzi o pierwszy to był to konflikt modułów (miałem zdefiniowany moduł Spec —> przemianowano na Profile).

Drugie: rozwiązanie polecone przez Arsena7 - dzięki! :slight_smile:

Trzecie: google + trochę inwencji własnej ===> dzisiaj ew. jutro jakbym nie zdążył zrefaktoryzować i poprawić - wrzucę rozwiązanie na bloga i opiszę - czyli jak zrobić 404 i 500 zależnie od modułu i dynamicznie.

Serdecznie dziękuję za pomoc! Dzięki Wam migracja jest duuużo lżejsza do zniesienia :slight_smile:

Ojej. Jak słodko : ))
:smiley:

Czy ja wiem czy słodko :wink:
Zgodnie z obietnicą:

Własne dynamiczne (zależne od modułu/kontrolera itd) strony błędów 500 i 404 dla Rails3
plugin: http://github.com/mensfeld/custom_errors_handler

Opis użycia + opis kodu