Textilize z wyłączeniem części kodu

z takim błędem dasz sobie radę, wierze w Ciebie

pewie tak ale informuje, zebys na blogu zmienil :stuck_out_tongue:

Nie wazne.

ok wersja działająca :

module GreenCloth def parse_code_tag(text) text.gsub!(/(\[_code([?<=\=](.+)|)[^\]]*\](.*?)\[\/_code\])/m){ |result| lang, code=$~[3..4] coderay_text = CodeRay.scan(code, (lang||"ruby").to_sym).div ActionView::Base.new(Rails::Configuration.new.view_path).render(:partial => 'posts/show_it', :object=> coderay_text ) } end end
ps na stronie (blogu) masz błąd brakuje jednego nawiasu ( przy lang

z kodu powyżej ytzrba usunać nadmiarowe _ przy code

o dzięki wielkie :slight_smile:

tak _ daje na forum bo tutaj jest bbcode i psuje się

znalazłem coś jeszcze ;]

co prawda tak miało być ale napisze co jest

w obecnej formie można tylko dodac jeden znacznik [code] … [/_code]

no post inaczej wyświetla tylko ostatni reszte pomijając pewnie przeydał by sie while o calosci, posiedze nad tym

jak cos bede mial to dam znac bo w sieci jak nic brakuje dobrego opisu do tego wiec fajnie jak caly skompletujesz na blogu

no i jest ;] wklejam wersje zmodyfikowana i poprawiona ktora działa na wiele kodów na raz, oby sie przydalo:

module GreenCloth def parse_code_tag(text) while match = text.match(/\[_code=(.+?)\](.+?)\[\/code\]/m) m2 = Regexp.escape(match[2]) text.gsub!(/\[_code=#{match[1].strip}\]#{m2}\[\/code\]/m) { coderay_text = CodeRay.scan(match[2].chomp, ( match[1].strip || "ruby" ).to_sym).div ActionView::Base.new(Rails::Configuration.new.view_path).render(:partial => 'posts/show_it', :object=> coderay_text ) } end end end

a co z code bez znaku równości?

[code=ruby]module GreenCloth

def parse_code_tag(text)

text.gsub!(/\[_code(\=(.*)|)[^\]]*\](.*?)\[\/code\]/m){
    lang, code=$~[2..3]
    ActionView::Base.new(Rails::Configuration.new.view_path).render(:partial => 'el/show_it', 
                 :object=> CodeRay.scan(code,(lang||"ruby").to_sym).html.numerize)
}

end

end[/code]
usunąć _ sprzed “code”

no nie uzywam wiec zapomnialem o tym :stuck_out_tongue: ale to jzu nie duzy problem ;]

ale ciesze sie niezmiernie ze udalo mi sie to jakos napisac tak by działało na kilku znacznikach na raz. Jak dla mnie maly sukces z ror ;]