Bla bla, więcej bla bla. Jest 1.9.3-p0.
Do rzeczy:
rvm get head
rvm reload
rvm install 1.9.3-p0
rvm use 1.9.3
U mnie start develowego thina: 28sek > 24sek
Niestety po starcie wykrzacza się coś z routingiem
Ktoś się bawił już tym 3-p0?
Bla bla, więcej bla bla. Jest 1.9.3-p0.
Do rzeczy:
rvm get head
rvm reload
rvm install 1.9.3-p0
rvm use 1.9.3
U mnie start develowego thina: 28sek > 24sek
Niestety po starcie wykrzacza się coś z routingiem
Ktoś się bawił już tym 3-p0?
Od kiedy jeden z moich projektów na travisie ma faile wyłącznie w 193, odeszła mi odrobinkę ochota do eksperymentowania
(z tym że to było z -preview1)
Gem mysql2 jeszcze nie jest kompatybilny z 1.9.3.
Można ciągnąć z repozytorium za to (jeszcze nie testowałem).
ja przeniosłem jeden projekt na 1.9.3, śmiga bez problemów – całość śmiga w mniej-więcej następującym zestawie: rails 3.1, mongoid, sorcery
U mnie tez bez większych problemów, a projekt rozmiarów wieży Babel…
ruby-1.9.3-p0 + rails 3.0.10 + mysql2 0.2.13 + thinking_sphinx i generalnie gemfile na 70 linijek
Przy zmianie rubiego z 1.9.2 nawet nie zgrzytneło a booting time aplikacji skrócił się 2 razy (poza tym oznak znaczącego przyspieszenia nie widać)
Wygląda na to, że pozamykali sporo bugów.
Tak, jest lepiej. Ale nadal potrafi się wykrzaczyć. Każdy kto ma projekt na 1.9.3-p0 powinien zrobić update do 1.9.3-p125, ale jeśli nadal siedzisz na 1.9.2 i jest Ci dobrze to nie ruszaj.
Dziwne, ja raczej nie widuję żadnych seg faultów Właściwie tylko jeden w bardzo dużej i nie do końca dobrze napisanej aplikacji, ale on występuje także pod 1.9.2. A drugi, który miał @sarniak przy deployach z capistrano zniknął zupełnie po reinstalce, więc pewnie chodziło o jakieś specyficzne zestawienie bibliotek czy coś takiego.
Hmm. Ja musiałem zmigrować 2 aplikacje z 1.9.2 pod 1.9.3 i w obu zdarzają się, dość sporadyczne jeśli mam być szczery, segfaulty przy testach. Musiałem zmigrować ze względu na bug w 1.9.2 który uniemożliwiał użycie has_secure_password w więcej niż jednej klasie. Segfault zawsze jest przy hashowaniu hasła BCryptem, może to specyficzne dla mojego systemu.
Mam jeszcze jeden sporadycznie występujący bug który jest pod 1.9.3-p125 (nie występuje pod 1.9.3-p0) - coś a la: "Expected instance of Comment but Comment found) w asocjacjach. Oba problemy tylko w testach, więc coś po drodze Guard -> Spork -> Rails -> Rspec, bądź tu mądry i szukaj.
Tak, jest lepiej. Ale nadal potrafi się wykrzaczyć. Każdy kto ma projekt na 1.9.3-p0 powinien zrobić update do 1.9.3-p125, ale jeśli nadal siedzisz na 1.9.2 i jest Ci dobrze to nie ruszaj.[/quote]
No mi się sypie na mojej bibliotece z rozszerzeniami w C - w 1.9.2 nigdy nie mam segfaultów, a w 1.9.3-p125 również się zdarzają. Ale nie jest wykluczone, że “poprawili” tak, że moja biblioteka teraz sypie segfaulty. W każdym razie między 1.9.2 a 1.9.3 chyba sporo grzebali przy GC.