11.12.2006 kolejne spotkanie Railsowe w Warszawie - Chłodna 25

Witam i chcialbym zaprosic was na kolejne spotkanie osob zainteresowanych Ruby on Rails, rozwojem internetu oraz e-biznesem.
Spotkanie odbedzie sie 11 grudnia 2006 (poniedzialek) o godzinie 19 w sali konferencyjnej lokalu Chłodna 25 (http://chlodna25.blog.pl/).

Planowane prezentacje:
Krzysztof Szafranek opowie o systemie zarzadzania trescia Radiant CMS stworzonym w Ruby on Rails (http://radiantcms.org/)
Marcin Jagodzinski: Butik.pl - User generated shopping - doswiadczenia z e-biznesem.

Raz jeszcze chcielibysmy podziekowac Chłodnej 25 za pomoc w organizacji spotkania.

Zrobione :slight_smile:

Wielkie dzieki.

Widze ze moja “opowiastka” zostala wykreslona :)))))

Alez nie wykreslona tylko odlozona w czasie - napisalem Ci co i jak w mailu.

Dla chętnych z innych regionów kraju godzina spotkania jest późna!
Czy nie można wynająć sali wcześniej lub w sobotę?

[quote=janusz]Dla chętnych z innych regionów kraju godzina spotkania jest późna!
Czy nie można wynająć sali wcześniej lub w sobotę?[/quote]
Myslelismy o tym i jestesmy swiadomi problemu :slight_smile: - postaramy sie cos zorganizowac w przyszlosci.

Wydaje mi sie, ze pierwsze spotkanie w troche zmienionej formule udalo sie wysmienicie.
Dziekujemy prelegentom za ich ciekawe prezentacje.
Ustalilismy, ze kolejne spotkanie odbedzie sie w sobote w godzinach okolopoludniowych - niedlugo poinformujemy o szczegolach. Mamy nadzieje, ze frekwencja znow dopisze :slight_smile:

Cześć! Spotkanie wyszło naprawdę świetnie. Prezentacja Marcina o dziejach przedsięwzięcia Butik.pl dla mnie była hitem. Świetnie przygotowana, bogata w konkretne dane. I zabawna :). Zostało mi po niej trochę inspiracji i rzeczy do przemyślenia. Cieszę się, że Marcin zgodził się ją przygotować.

Krzysiek zresztą też mocno zaciekawił mnie tym Radiantem. Nasz młody, zdolny komputerowiec robi coraz bardziej profesjonalne prezentacje :slight_smile: Tylko patrzeć i zazdrościć.

Serdeczne dzięki panowie i do zobaczenia następnym razem!

Istotnie :wink: Bardzo ciekawie było. Świetny pomysł z prezentacjami dojrzałych serwisów. Dla mnie (jako młodego i nieopierzonego programmer wannabe :wink: ) pewnie bardziej pouczające niż prezentacje stricte railsowe.

Co do radianta, to chyba uda mi się dzięki niej przemówić kumplowi do rozsądku. Chłopak ma dziwne naleciałości z pehapa jeszcze i chce wyważać otwarte drzwi pisząc cms’a od początku (jak każdy prawdziwy developer :slight_smile: ).

Witam, jako nowy :slight_smile:
Naleciałości to mam jeszcze z Pascala :stuck_out_tongue: a nie z Php (te to swoją drogą).
Ale może się z tego wyjdę. Żałuję że nie byłem na prezentacji.
Jednak obecnie moje zainteresowanie Radiantem wzrosło -może na nim właśnie stronkę postawię o której Drogus mówi. A system, który tworzę do portalu o żeglarstwie -planuję oprzeć na Beascie -bo po co tworzyć nowe forum (jak to niedawno chciałem robić), wezmę też stamtąd userów i wystarczy grupy dopisać.

Pozdrawiam