ActiveModel i time_select w jednym stali domu

Utworzyłem klasę formularza na podstawie ActiveModel, cały formularz udało mi się utworzyć, jednak jest problem z wyświetlaniem czasu. DO tej pory były to trzy pola select z odpowiednimi wartościami liczbowymi. Chcę jednak zastosować time_select, który wygeneruje mi godziny, minuty i sekundy. Formularz służy do filtracji rekordów, w związku z tym po wysłaniu formularz z znowu się pojawia, problem z żeby w prosty sposób przechwycić wysyłaną godzinę, minutę i sekundę oraz żeby odpowiednie pozycje w selectach zostały zaznaczone po wysłaniu formularza. Próbowałem z opcją :default ale coś nie chce działać.

Przykład:

f.time_select :start_time, ...

Generuje mi trzy pola godzina, minuta sekunda (bez daty bo ją wyłączyłem)
Po wysłaniu mam takie parametry

params[form[start_time(4i)]], params[form[start_time(5i)]], params[form[start_time(6i)]]

Znalazłem, że ActiveRecord ma taką metodę jak assign_multiparameter_attributes, ale ona coś nie działa w ActiveModel albo coś źle robie.

A używasz w ogóle assign_multiparameter_attributes przy przypisywaniu atrybutów ?

assign_multiparameter_attributes w activerecord używane jest w funkcji attributes=, próbowałem użyć tego w activemodel to pokazał mi się błąd, że nie rozpoznaje metody attributes=

Pokaż kod tego modelu formularza i co próbowałeś zrobić.

[code=ruby]class Form::ExampleForm
include ActiveModel::Validations
include ActiveModel::Conversion
extend ActiveModel::Naming

attr_accessor :example_time

def initialize(attributes = {})
attributes.each do |name, value|
send("#{name}=", value)
end
end

def persisted?() false end

end[/code]
Kontroler:

@form = Form::ExampleForm.new(params[:form_example_form])

Widok:

= f.time_select :example_time, {:include_seconds => true, :prompt => {:hour => 'Choose hour', :minute => 'Choose minute', :second => 'Choose seconds'}, :ignore_date => true}

Ten kod wyrzuca błąd związany z multiparametrami (czyli zmiennymi z nawiasami), nie rozpoznaje ich jako zmiennych. pewnie inicjalizator mam źle napisany. Zrobiłem wprawdzie własną obsługę multiparametrów (nie zamieszczone), na wzór tego z ActiveRecord, ale wygląda to brzydko.

Edycja:
Opracowałem własne (ładne) rozpoznawanie multiparametrów na podstawie pliku https://github.com/rlivsey/mm-multi-parameter-attributes/blob/master/lib/mm-multi-parameter-attributes.rb, ale byłoby fajne gdyby w ActiveModel można było jakoś włączyć obsługę multiparametrów.