acts_as_commentable - dodawanie komentarza

Pytanie pewnie jest dosyć banalne, niestety przeszukałem wszystkie tutoriale (niestety z 2006, 2007 r.) i nie do końca mogę znaleźć poprawne rozwiązanie na dodawanie komentarzy. Posiadam model “Album” i te właśnie albumy miałby komentować użytkownik (korzystam z RESTful authentication). Wyciągnięcie z bazy komentarzy do danego albumu jest bardzo proste, natomiast jak poprawnie je dodawać? Utworzyć nowy kontroler “Comments” czy korzystać z tego, który odpowiadała za wyświetlenie albumu? I jaki kod dać w widoku częściowym do wyśwetlenia albumu? Jeżeli komuś się nie chce tłumaczyć (nie dziwię się) to poprosiłbym chociaż o jakiś link do projektu korzystającego z acts_as_commentable.

Dzięki i pozdrawiam.

tak bez myslenia wiekszego to ja bym utworzyl nowy kontroler odpowiedzialny za tworzenie,(modyfikowanie ?), kasowanie komentarzy, odsylajacy pozniej z powrotem do albumu a ze samych komentarzy wyswietlac nie chcesz to z akcji wyswietlajacych nie kozystaj tylko porob partiale i powrzucaj je do albumow i to chyba tyle ??

EDIT PS:
nie korzystalem z act_as_commentable ale domyslam sie ze stworzenie oddzielnego kontrolera do komentarzy pozwoli ci uniknac ponownego pisania ich obslugi w przypadku jakbys chcial dodac kolejny model posiadajacy komentarze.

Też inne wyjście nie przychodziło mi do głowy, ale teraz widzę, że to chyba jedyna słuszna droga. Dzięki.