Właśnie wyszła wersja beta III-go wydania Agile’a. Może by się tak złożyć i kupić PDF’a (tylko poczekać najpierw na wersję końcową) i później sobie wrzucimy na serwer i każdy sobie ściągnie albo ew. mailem się porozsyła do tych, którzy się złożą? Co wy na to?
PS.
To mój pierwszy post tutaj więc witam wszystkich i pozdrawiam…
Super pomysł. Do tego zróbmy jeszcze w nocy skok na sklep monopolowy i będziemy sobie tę kradzioną “Agile…” czytać przy darmowym piwku i marzyć o kasie zarobionej dzięki zdobytym w trakcie lektury umiejętnościom.
Ciekawe czy będzie to w wydaniu polskim, bo II dopiero co się ukazała i już miałem kupować, ale teraz już sam nie wiem, bo chcę koniecznie po naszemu.
Swoją drogą tłumaczenie i tak pewnie zajmie sporo czasu, jeżeli się w ogóle zdecydują na tłumaczenie III.
była już całkiem do zjedzenia (w przeciwieństwie do kaleczącej mózg jedynki), ale niestety cykl wydawniczy zrobił swoje - i dotyczyła Railsów 1.2. Podobno trójka ma już być o RoR 2.0, z akcentem w postaci ostatnich zmian w Edge (czyli zaniedługo 2.1). W każdym razie chyba weźmiemy do firmy, bo zapowiada się syto
A ja chyba sobie wezmę wersję angielską. Czytałem kawałek polskiej wersji II i jakoś tak mi się nie podobał język autora Czytam teraz wersję angielską i jakoś bardziej mi podchodzi… Poza tym pewnie trzeba będzie długo czekać zanim wydadzą 3 po polsku…
Polecam zdecydownie konto na safari o’reillego. $25 miesiecznie (najtanszy abonament) i daje nam to dospte do 10 ksiazke na miesiac. Dla mnie rozwiazanie idealne, przy obecnym kursie dolara.
Parę dni temu kupiłem Agile III w wersji beta jako PDF. Muszę przyznać, że Panowie autorzy skorzystali z doświadczeń z pierwszego wydania, które jak sami wiecie było słabe
W wersji beta książki jest kilka drobnych pomyłek (ale to beta, więc wybaczam). Ogólnie książka warta polecenia szczególnie dla tych, którzy nie chcą się bez sensu specjalnie cofać do Rails 1.2.x. Wersja oficjalna III wydania powina ukazać się ok. października, ale ja już nie mogłem czekać. Zresztą i tak w cenę wliczona jest “rewitalizacja” pdf-a w momencie ukazania się oficjalnego wydania.
Jeśli chodzi o polskie wydanie to nie ma co na nie liczyć zbyt szybko - nigdzie w planach wydawniczych Helionu nie widziałem tej pozycji (może dlatego, że oficjalnie jeszcze jej nie ma na rynku). Zresztą polskie tłumaczenie…
Ogólnie rzecz biorąc - polecam, póki dolar jest tani
Czytam Agile II po polsku, ale rzeczywiście przy III wydaniu nie będę czekał na tłumaczenie, ponieważ Helion jak dało się zauważyć przy wydaniu II nie kwapi się zbytnio do pracy. “The Rails Way” wciąż nie doczekał się polskiego tłumaczenia:(