Witam poszukuję programisty w RoR , mam aplikację wykonaną napisaną w RoR przez innego programiste wymaga ona odświeżenia i różnych modyfikacji, firma działa w Warszawie. czy jest Ktoś zainteresowany tematem?
pozdrawiam
Piotr Wojciekiewicz
Pewnie zależy od warunków.
trudno mi pisać o warunkach ponieważ wyobrażałem sobie proces następująco, Siadam z programista do aplikacji pokazuję jak ona działa i do czego służy mówię co chcę osiągnąć i na tej podstawie powstaje jakaś szacunkowa wycena pracy osoby , która będzie się tym zajmowała. Nie mam innego pomysłu ale jestem otwarty na inne
najbardziej to pewnie zalezy, jak to jest napisane to co jest obecnie, byś nie usłyszał że trzeba to napisać od nowa wszystko ;]
Gdybym ja był zainteresowany tematem, to chciałbym wiedzieć:
- jaka to wersja railsów,
- jaka baza dannych,
- rake stats
- jakie są widełki za godzinę (to chyba powinno być jedno z pierwszych w zasadzie).
I to już by coś rozjaśniało ;]
rails 2.3.2, baza danych - postgres, rake stats
±---------------------±------±------±--------±--------±----±------+
| Name | Lines | LOC | Classes | Methods | M/C | LOC/M
|
| Controllers | 1165 | 988 | 15 | 98 | 6 | 8
|
| Helpers | 233 | 159 | 0 | 14 | 0 | 9
|
| Models | 707 | 556 | 17 | 61 | 3 | 7
|
| Libraries | 606 | 448 | 2 | 54 | 27 | 6
|
| Integration tests | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0
|
| Functional tests | 143 | 111 | 4 | 19 | 4 | 3
|
| Unit tests | 137 | 114 | 3 | 15 | 5 | 5
|
| Total | 2991 | 2376 | 41 | 261 | 6 | 7
|
Code LOC: 2151 Test LOC: 225 Code to Test Ratio: 1:0.1
kwestia kasy do uzgodnienia
Dharm: złe wieści. Większość logiki w kontrolerach, brak testów, stara technologia. Całość wygląda na napisaną w stylu hit and run, bez zachowania minimum profesjonalizmu.
Dla porównania: na 15 kontrolerów masz 1165 linii. W jednej z naszych najbardziej skomplikowanych aplikacji na 44 kontrolery mamy 1010 linii.
Możliwe, że lepiej będzie napisać całość od zera.
Witaj Bragi dziękuję za odpowiedź. Rozumiem jej sens, nie rozumiem szczegółów technicznych. Ponieważ kilka osób już się odezwało do mnie w tej sprawie nie chcę więcęj robić zamieszania na forum. Jeżeli z tych rozmów nic sensownego nie wyjdzie to skontaktuję się ponownie, nota bene to już raz było pisane od zera zamiast poprawaić
No to następnym razem lepiej wziąć jakąś firmę która to zrobi porządnie niż za każdym razem pisać od nowa ;]
to była jednosobowa firma ale okazała się no nazwijmy to niesolidnym partnerem w biznesie