witam
jak w tytule, podejrzewam problem z cachowaniem. mam w jednym widoku skrypt js którzy korzysta z FB.ui ‘stream.publish’, o ile na aplikacji developerskiej wszystko chodzi ok, to na produkcyjnej topup z zapytaniem o publikacje na tablicy uzytkownika czasem się pokaze a czasem nie.
Właczyłem X-Accel-Redirect dla nginxa (bez tego nigdy się nie pokazywał), wyłączyłem w panelu aplikacji cachowanie plików statycznych, dodałem w application controller:
response.headers["Cache-Control"] = "no-cache, no-store, max-age=0, must-revalidate"
response.headers["Pragma"] = "no-cache"
response.headers["Expires"] = "Fri, 01 Jan 1990 00:00:00 GMT"
co można jeszcze spróbować ?
Nie jestem pewny czy to na 100% wina cache, popup czasem się pojawia a czasem nie. Blad występuje tylko na Google Chrome i tylko na produkcji, na innych przeglądarkach albo na development jest ok.
marr: dzięki za linka ale widziałem tego posta, niestety dotyczy on raczej starego API, nie opartego o Open Graph. Zerknałem też na tagi, jak radzono w któreś odpowiedzi i są ok. To by zresztą nie tłumaczyło czemu czasem popup zaskakuje a czasem nie. zgryw: Chrome ma dosyc ubogą wersję Firebuga ale patrzyłem i czysto.