Authorization plugin

W ramach zaoszczędzania czasu staram się ostatnio wykorzystywać jak najwięcej pluginów. Miał ktoś do czynienia z Authorization plugin? Jakieś miłe/niemiłe doświadczenia może?

Bardzo dobry, ale w przededniu rails 1.2 proponuje Restful Authentication - to samo ale rest way.

[Offtopic] O ile tworzysz cos jako REST :wink: Rails 1.2 wcale nie zmuszaja do wykorzystywania REST, nie jest to defaultowo, poki przegladarki nie udostepniaja mozliwosci wysylania PUT, DELETE puty to sie zabardzo nie przydaje, bo emulacja wyglada fatalnie imho :frowning: Mialy byc krotrze kontrolery, a nie sa :wink: Mialy byc krotrze linki, a nie sa bo wymagaja emulacji. Szkoda :frowning: Ja tam narazie nie mam zamiaru byc jakims fundamentalista ;)[/Offtopic]

Swoja droga jak mysliszcie jak to bedzie wygaldac w przyszlosci ? Czy to sie wogole zmieni ? A jesli tak to jak bedziemy mogli definiowac metode ? Usuni uzytkownika o id 11 ? Czy moze trzeba bedzie wykrozystywac form ? W pierwszym pyrzpadku bylo by spoko :wink: w drugim chyba juz nie :frowning:

Hmmm… ale restful authorization tam tak czy siak nie widzę.

Na razie potestuję authorization plugin :slight_smile: Zastanawiałem się czy to nie jest wytaczanie armaty na muchę - nie wiem czy będę potrzebował aż tak rozbudowanej autoryzacji. Kusi jednak ta “unifikacja” - niezależnie od aplikacji mam taki sam system do autoryzacji.