Mam formularz z autocomplete. Działa ok. Jednak pod polem z autocomplete mam pole textarea, które niestety przesłania część wyników z autocomplete. Zindex nigdzie nie jest ustawiany. Pole textarea jest umieszczane w sposób naturalny po autocomplete. Ale uwaga, ten objaw jest w Firefoxie. W IE9 (co dziwne) wszystko jest ok.
Może to jest trochę temat offtopic, ale niewykluczone, że ktoś już zetknął się z tym problemem.
no to musi być jakiś z-index ustawiany przez sam js dla tego co autocomplete pokazuje. Ciężko zgadywać, jak bym zaczął od ustawienia jakiegoś niskiego dla textarea, może pomoże. Firebug czy też czymś podobnym możesz śledzić na żywo css tego co ci się pokazuje. Więc jak autocomplete coś wypluje, jakąś listę zbadaj ją, będziesz wiedzieć o co chodzi.
Problem występuje ponieważ pola formularzy renderowane są poprzez API systemowe windows, i powoduje to nie respekotowanie z-indeksu. Jest na to hack polegajacy na podłożeniu pod element zawierający podpowiedzi iframe’a. Korzysta z tego rozwiązania m.in. YUI do renderowania wszelkich okienek modalnych, kalendarzy etc. Przy okazji problem ten występuje też w związku z flashem, który lubi przykryć wszystko inne.
Zwykle ten problem występował z IE tylko, ale moze niektore wersje FF maja ten sam problem.
Ale co tu rozwijać, masz firebug? Lub jakieś podobne narzędzie? Możesz podejrzeć wtedy jakie atrybuty w css ma generowane pole z autocomplete. Wklej to nawet tutaj + to co masz na textarea i się zobaczy, ale tak jak masz napisane wyżej może być potrzebny jakiś hack. Zobaczymy
Ostatnio spotkałem się z identycznym problemem. Tak jak Świstak pisze, jest na to hack z iframe, a nawet plugin do jQuery, który to załatwia z automatu.