W związku z dynamicznym rozwojem zespołu mojego klienta, niemieckiej firmy ze swoją siedzibą w Berlinie poszukuję Back- end Developerów
Responsibilities:
Develop the backend parts of new key features for Company Rails-based platform.
Optimize the backend of existing features for performance and stability.
Find and resolve issues with the platform in close communication with our users.
Requirements:
Solid experience with Ruby and at least one more language (preferably C/C++).
Significant experience with Ruby on Rails and at least one other web application framework.
Great SQL skills, including complex queries and optimization.
Strong fluency in nginx/Thin/MySQL/*nix stack.
Experience with test-driven development as well as queue-based architectures, specifically RabbitMQ.
Working knowledge of music production tools and techniques.
Writing and UI design skills a plus.
Aplikację proszę wysyłać na adres wjuszczak@sowelo.eu
Fajnie ta polska firma prowadzi rekrutację – pan rekruter najpierw napierał na rozmowę, jak się umówiłem po pracy to zadzwonił co do minuty, zakończył rozmowę “to już wysyłam panu maila” i… od kilku dni cisza
Swoją drogą brak informacji o tym jaka to firma w ogłoszeniu “dla Polaków” jest, w czasach gugla i słów kluczowych, troszeczkę słaby.
[quote=Tomash]Fajnie ta polska firma prowadzi rekrutację – pan rekruter najpierw napierał na rozmowę, jak się umówiłem po pracy to zadzwonił co do minuty, zakończył rozmowę “to już wysyłam panu maila” i… od kilku dni cisza
Swoją drogą brak informacji o tym jaka to firma w ogłoszeniu “dla Polaków” jest, w czasach gugla i słów kluczowych, troszeczkę słaby.[/quote]
Tomash, byłem na rekrutacji na miejscu więc jak jesteś jeszcze zainteresowany to mogę coś tam napisać
Jakiś czas temu pani z tego pośredniaka (aka firmy “hedhanterskiej”) kontaktowała się ze mną. W dokumentach, które otrzymałem widniała kwota €40-60k brutto za rok - okolice średniej kwoty jaką zarabia przeciętny senior developer w Berlinie (mowa o przeciętnym senior developerze czegokolwiek).