Oprócz tego co tam możecie przeczytać dodam jeszcze:
w tym momencie poszukują programistów zarówno początkujących jak i doświadczonych
widełki dla junior developerów to ok. 2000-3500 EUR
widełki dla senior developerów to ok. 3000-6000 EUR
produkt jest już od dawna dochodowy
Berlin to niesamowicie fajne miasto
Dane firmy:
Lesson Nine GmbH
Bergmannstrasse 5
10961 Berlin
Germany
Managing directors: Lorenz Heine, Markus Witte, Thomas Holl
Trade register ID: HRB 110215B Register court: Amtsgericht Charlottenburg
VAT ID: DE 257994711
trochę offtop:
od baardzo, bardzo dawna nie spotkałem się z jawnym pokazywaniem znaków podczas definiowania swojego hasła do profilu(zarejestrujcie się, to zobaczycie )
[quote=Ofca]trochę offtop:
od baardzo, bardzo dawna nie spotkałem się z jawnym pokazywaniem znaków podczas definiowania swojego hasła do profilu(zarejestrujcie się, to zobaczycie )[/quote]
U mnie jest checkbox “Show text”, ale domyślnie jest ukryte. Rzeczywiście jest to rzadka praktyka, ale polecana przez Nielsena: http://www.nngroup.com/articles/stop-password-masking/
[quote]Password masking has proven to be a particularly nasty usability problem in our testing of mobile devices, where typing is difficult and typos are common. But the problem exists for desktop users as well.
(…)
Yes, users are sometimes truly at risk of having bystanders spy on their passwords, such as when they’re using an Internet cafe. It’s therefore worth offering them a checkbox to have their passwords masked; for high-risk applications, such as bank accounts, you might even check this box by default.[/quote]
Ja bym raczej zawsze ustawiał ukryte hasło domyślnie, bo jak ktoś nie jest przygotowany, że będzie pokazane, to może się przejechać, ale co do reszty się zgadzam, fajnie taką funkcję mieć.