Witam!
Na wstępie już zaznaczę, że dopiero zaczynam przygodę z RoR’em, więc proszę nie krzyczeć na moje głupie pytania i problemy (które zapewne takowe są).
Niestety nie udało mi się znaleźć jednoznacznego rozwiązania tego problemu, więc z góry przepraszam za zaśmiecanie forum, ale nie mogę się z tym uporać.
Otóż, napisałem aplikację w RoR’ze na moim komputerze, nazwijmy go komputerem dewelopera. I teraz chciałbym ją umieścić na serwerze produkcyjnym, ale jeszcze nie uruchamiać w production, ponieważ mam jeszcze zamiar do niej parę rzeczy pododawać.
I teraz zaczynają się schody.
Całą strukturę projektu przekopiowałem na serwer produkcyjny, ustawiłem chmody (zgodnie z tym: http://www.hostingrails.com/forums/wiki_thread/7z) i wykonałem ‘rake db:migrate’… I problem mam teraz. Gdy wchodzę na stronę projektu, aby obejrzeć go, jak się prezentuje, otrzymuję błąd:
403 | Don't look here! Weird things may happen!
Pewnie sprawa jest banalna, ale już drugi dzień się z tym męczę i nie mogę z tym nic zrobić. Szukałem w Google’ach, na forum, ale niczego sensownego na ten temat nie znalazłem - może źle to robiłem…
Bardzo proszę o pomoc z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.
Pozdrawiam