Mam problem z uruchomieniem aplikacji RoR na serwerze megiteam.pl. Mianowicie zainstalowałem najnowsze railsy (3.1.1), stworzyłem nowy projekt, podpiąłem domenę do aplikacji i przy próbie wyświetlenia strony otrzymuje komunikat błędu 502. Sprawdziłem sobie w dziale pomocy i z tego co wyczytałem problem mogą tutaj stanowić zbyt małe prawa do skryptu(dispatch.fcgi), który odpowiada za uruchomienie FastCGI, bądź złe ścieżki do interpreterów. Niestety ja tego skryptu(dispatch.fcgi) u siebie nie mam także niewiele mi to pomogło. Mógłby ktoś wytłumaczyć mi tak krok po kroku jak pozbyć się tego błędu 502? O tym że jestem kompletnie zielony w tych sprawach wspominać chyba nie muszę.
Jeśli jesteś zielony to polecam najpierw nauczyć się deployować lokalnie. Przecyztaj http://www.modrails.com/documentation/Users%20guide%20Apache.html i zrób deploy lokalnie Apache + Passenger. Przeczytaj później analogiczny dokument jak deployować z Unicornem a potem ruszaj deployować na nieswoje serwery.
Mam problem z uruchomieniem aplikacji RoR na serwerze megiteam.pl. Mianowicie zainstalowałem najnowsze railsy (3.1.1), stworzyłem nowy projekt, podpiąłem domenę do aplikacji i przy próbie wyświetlenia strony otrzymuje komunikat błędu 502. Sprawdziłem sobie w dziale pomocy i z tego co wyczytałem problem mogą tutaj stanowić zbyt małe prawa do skryptu(dispatch.fcgi), który odpowiada za uruchomienie FastCGI, bądź złe ścieżki do interpreterów. Niestety ja tego skryptu(dispatch.fcgi) u siebie nie mam także niewiele mi to pomogło. Mógłby ktoś wytłumaczyć mi tak krok po kroku jak pozbyć się tego błędu 502? O tym że jestem kompletnie zielony w tych sprawach wspominać chyba nie muszę.[/quote]
Może to pomoże
Próbowałem ominąć ten błąd po przez stworzenie projektu z z mysql czy też postgresql, niestety jedyna różnica to zamiast otrzymać błąd 502 dostaje 500, a w logach:
Z jakiego serwera WWW korzystasz? Wnioskując po logach (cache: [GET /] miss) domyślam się, za apache. Napisz co podnosi railsy. Najlepiej wrzuć konfigurację z apache, jeśli z niego właśnie korzystasz.
Odnośnie błędu 500 to informację powinieneś mieć w logach aplikacji, a nie serwera www (apache). Zobacz log/production.log w katalogu z aplikacją.
W przypadku błędu 502 szczegóły powinny być w logach serwera www (apache). Szukaj w access.log, error.log lub logach, które zdefiniowałeś w konfiguracji dla wybranego vhosta.