Ciągła integracja

W firmie używamy co CI cruisecontrol.rb, ale powoli to narzędzie nam nie wystarcza.
Moje wymagania:

• wsparcie dla RVM/Bundler, ale tak by bundler nie był obowiązkowy dla projektów
  • wsparcie dla projektów nie-railsowych, to chyba nie jest problem
  • możliwość podpięcia metryk

Czego Wy używacie do ciągłej integracji? Co możecie polecić? Najlepiej jakby to było napisane w Ruby.

Projekt napisany w Javie, ale nie powinno być z tym problemów. Łatwa instalacja, jeszcze łatwiejsze instalowanie pluginów (RVM, Rake, Git etc.).

ktorego z wymagan nie spelnia cruisecontrol.rb ??

+1 dla Jenkinsa, CruiseControl.rb zwykł mi się sypać, jedyną rozsądną alternatywą dla SVN-a był Hudson/Jenkins.

Aktualnie też korzystam z Jenkinsa - mamy także projekty w Javie, więc to dla nas oczywisty wybór.

http://hudson-ci.org/ - od dwóch lata działa ładnie.

Hudson zmienił nazwę na jenkins :wink:

No nie do końca. Hudson i Jenkins do teraz dwa oddzielne projekty. Po wykupieniu Suna przez Oracle twórcy Hudsona podziękowali za współpracę i kontynuują swoją pracę pod nazwą Jenkins. Jednak ci co nie odeszli oraz pracownicy Oracle oddelegowani do tego projektu rozwijają go dalej pod nazwą Hudson.

Ach ta polityka :smiley:

Rzeczywiście, to trochę dokładniejsza wersja :wink: Ja w każdym razie jak będę stawiał następne CI, to wybieram jenkinsa - nie przemawiają do mnie jakieś niedobitki Oracle’a.

[quote=drogus]Ach ta polityka :smiley:

Rzeczywiście, to trochę dokładniejsza wersja :wink: Ja w każdym razie jak będę stawiał następne CI, to wybieram jenkinsa - nie przemawiają do mnie jakieś niedobitki Oracle’a.[/quote]
Telenowela kręci się dalej :wink:

Już dawno nie. Oraz wczoraj Oracle przekazał Hudsona fundacji Eclipse. Co jest postawieniem krzyżyka na projekcie, long live Jenkins.

Ostatnio natknąłem się na http://travis-ci.org/ (głównie za sprawą statusu wyświetlającego się w opisie na Githubie) - obecnie nie mają wsparcia dla komercyjnych projektów, ale wygląda to ciekawie.