Wcześniej uczyłem się C++, zaprzestałem na rzecz Ruby, ponieważ kręci mnie bardziej praca przy web i czymś bardziej ambitnym, ciekawszym niż utrzymywanie starych, potężnych systemów czy pisanie pod systemy wbudowane. W kręgu moich zainteresowań jest powiązanie pracy programisty RoR z analitykiem, jako, że lubię pracę z klientem i mam jako takie doświadczenie przy specyfikowaniu wymagań.
Kilka pytań:
-
Jak wygląda możliwość pracy na stanowisku programista RoR/analityk? Spotykacie się z takimi stanowiskami?
-
Customer Development najlepsza metodyka dla Start-UP, czy firmy cenią sobie jeżeli wie się na czym to polega, jak wygląda proces budowania skalowalnego, powtarzalnego i zyskownego modelu biznesowego, produktu?
-
Umiejętność czytania, tworzenia notacji UML na pewno będzie pomocne, a jak jest w przypadku np. BPMN mimo, że ten zapis częściej stosuje się w analizach biznesowych, niektóre rzeczy można ciekawie przedstawić klientowi, zespołowi
-
Jak wygląda zastosowanie RoR w aplikacjach biznesowych typu CRM, ERP, HR i podobnych?