Crm + pm

Nie zabijcie mnie proszę, bo to chyba mój drugi post na tym forum, a w railsach piszę mało (w związku z czym nie za bardzo wiem ‘co się kręci’), ale tak pomyślałem że dobrą ideą byłaby aplikacja do project managementu połączaona z crm’em (nie takim jak ma np. era albo tpsa, tylko coś skierowane do firm realizujących projekty dla różnych klientów - o takie relacje mi chodzi). Tak jak dzisiaj przeglądałem różne tego typu rzeczy, to każde z rozwiązań (mówię o aplikachach webowych) ma troche (albo baardzo dużo) złych założeń koncepcyjnych, jakieś krzaki albo kompletny chaos w kodzie. Ogólnie wydaje mi się że RoR daje duże możliwości bezbolesnego modelowania zależności między firmami/pracownikami/projektami (no bo w końcu 5 pracowników, każdy z innej firmy mogą pracować nad jednym projektem dla innej firmy, etc.) Ogólnie piję teraz do dotproject (php), bo tam brakuje wieeelu podstawowych rzeczy, kod miejscami jest fatalny no a intuicyjność jest zupełnie zignorowana (imho).
Teraz przejdę do sedna - mozna by stworzyć jakiś projekt, bo wydaje mi sie że ‘świat by tego potrzebował’. żeby nie było że żyję w innym świecie, wersja 1.0 stabilna by mogła być w podwójej licencji - darmo do niekomercyjnych zastosowań i płatna (ale niewiele) do komercyjnych. Ew. oferować utzymywanie aplikacji płatne np. raz na rok (wliczony koszt hostingu). Jestem ciekaw co na ten temat myślicie i czy ktoś by był zainteresowany?

W Trac Ci nie wystarczy ?

Apropo tego - to nie wiem kto to pisal. IMO soft ten nie nadaje sie do normalnej developerki.

Wiesz ze taki projekt juz jest ? Collaboa sie nazywa :slight_smile: