[Cubiware] - Programista Ruby on Rails poszukiwany

Cubiware jest spółka zajmująca się tworzeniem oprogramowania dla urządzeń interaktywnej telewizji cyfrowej oraz internetowej. Firma współpracuje z klientami i partnerami zagranicznymi, a nasze oprogramowanie jest używane w USA, krajach europy zachodniej oraz w Azji. Naszymi Klientami są producenci urządzeń elektronicznych oraz operatorzy telekomunikacyjni. Obecnie w związku z dynamicznym rozwojem poszukujemy:

PROGRAMISTÓW RUBY ON RAILS

Wymagania:

• dobra znajomość języka Ruby oraz frameworku Ruby on Rails
  • Znajomość języka SQL (dialekt MySQL)
  • Znajomość angielskiego na poziomie umożliwiającym komunikację ws. technicznych (w mowie i piśmie)

Mile widziane:

• znajomość środowiska Linux
  • znajomość technologii AJAX, protokołu SOAP

Przykładowe zadania:

• napisanie aplikacji umożliwiającej edycję meta-danych filmów
  • napisanie modułu obliczającego koszt usługi dla abonenta
  • napisanie modułu generującego raporty

Oferujemy:

• możliwość rozwoju i poznawania nowych technologii w przyjaznym środowisku pracy
  • pracę przy ciekawych i innowacyjnych projektach
  • atrakcyjne wynagrodzenie

Prosimy o dopisanie następującej klauzuli: “Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.97 roku o Ochronie Danych Osobowych Dz. Ust Nr 133 poz. 883)”

Email: career@cubiware.com

To już kolejna Irenka?
http://rubyonrails.pl/forum/t1713-Programista-Ruby--Praca-Warszawa
W sumie mnie to nie dziwi, że nikt za wirtualne pieniądze pracować nie chce, lepiej by było gdyby widełki chociaż były podane w eurogąbkach. :slight_smile:

Widać poszanowanie dla społeczności skoro hr-owiec za każdym razem nowe konto na forum musi zakładać :smiley:

Poszanowanie to widać przede wszystkim w fakcie, że poprzednim razem ogłoszenie było zamieszczone bez widełek płacowych. I pomimo że padło pytanie o wynagrodzenie, irenka nie odpowiedziała. I teraz znów zamieszcza ogłoszenie, po raz kolejny zlewając kwestię kasy.

W każdym temacie związanym z pracą wytykamy brak najważniejszego: precyzyjnej informacji o wynagrodzeniu. Czy współczesny pracodawca/HR (mówię teraz ogólnie) jest tak tępy, że nie rozumie, że to jest przede wszystkim kwestia dobrego wychowania, by podać kwotę płacową, kiedy składa się komuś ofertę?

Współczesny pracodawca/HR daje ogłoszenie i nigdy tu nie wraca, temat forum go nie interesuje, a dokumenty pracowników spłyną przecież na maila. To taki wyraz szacunku dla potencjalnych pracowników :wink:

Poniewaz sytuacja powtarza sie dosc czesto z niepelnymi ogloszeniami o prace wiec proponuje zeby przykleic nowy temat: “Jak poprawnie dodawac ogloszenia o prace” - jezeli oferta nie spelnia warunkow drogi administratorze mozna ja wywalic.
Przyklad: http://forum.php.pl/index.php?act=announce&f=12&id=3
pozdrawiam

hej!

bardzo chętnie porozmawiam o pieniądzach, ale może niech ktoś się chociaż wysili i napisze do mnie mail. Pieniądze są zależne od umiejętności, nie mamy podejścia taśmowego że tyle i już.
Płacimy dobrze, wiem to bo często sama podbijałam stawkę rzuconą na rozmowie przez Programistę, bo nie zależy nam na tym by ktoś po 6 mc odszedł ze względu na kasę.

no :slight_smile:

No właśnie tłumaczymy, że wystarczy podać widełki, np: 1500-3000zł, albo 10000-20000zł/ miesiąc. Zainteresowani się na pewno znajdą. I nikt nie zmarnuje godziny na rozmowę + dojazd, żeby na końcu się okazać, że fajnie, ale i tak firmy nie stać. Sytuacja jest taka, że hasło atrakcyjne wynagrodzenie, nic nie znaczy. Może i wynagrodzenie jest atrakcyjne, ale dla kogo?
Przecież można nawet napisać dość szeroko: 3000-8000zł, jak ktoś chce zarabiać 2tys, :wink: albo 20, to raczej nie ma sensu, żeby się fatygował.