Culerity i link_to "delete"

Hej,

Mały problem. Rails 2.3.4, culerity/celerity/htmlunit i cucumber do testowania. Przy linkach:

<%= link_to “delete”, user_path(@user), :method => “delete”, :confirm => “Do that shit, man?”, :title => ‘remove da shit’ %>

wywala mi 404 kiedy zrobię “And I follow ‘remove da shit’”.

Jak w celerity/culerity mogę obsłużyć takie linki? Jak przetestować pop-up z potwierdzeniem?

Dzięki

[quote=hubertlepicki]Hej,

Mały problem. Rails 2.3.4, culerity/celerity/htmlunit i cucumber do testowania. Przy linkach:

<%= link_to “delete”, user_path(@user), :method => “delete”, :confirm => “Do that shit, man?”, :title => ‘remove da shit’ %>

wywala mi 404 kiedy zrobię “And I follow ‘remove da shit’”.

Jak w celerity/culerity mogę obsłużyć takie linki? Jak przetestować pop-up z potwierdzeniem?

Dzięki[/quote]

1. Musisz zainstalować najnowsze culerity, żeby móc obsłużyć metodę confirm z blokiem.
  2. Musisz zrobić krok do kliknięcia w link i potwierdzenia, czyli coś w stylu:

When /I follow "(.*)" and (do not)? ?confirm$/ do |link, do_not| $browser.confirm(do_not.blank?) do When %{I follow "#{link}"} end end
3. Używasz podając tekst linka, czyli w tym wypadku “delete”, jeżeli potrzebujesz dokładniejszego wskazania (na konkretny delete), to musisz się wspomóc nokogiri lub przechodząc ręcznie po linkach na stronie.

1. wystarczyło. Sprytne! Dzięki wielkie!