Nie ma komu zmigrować forum do czegoś z 2009 roku, pozatym wydawało mi się że jesteś w ekipie moderatorów.
[quote=Tomash]Jedno z najczęstszych kłamstw w środowisku programistów to “na Maku po prostu działa”. Niemniej, jak się okazuje, nawet na Mac OSX może się udać skompilowanie rubiego w wersji 1.9.3:
(czemu nikt jeszcze nie zrobił trolfejsa z linusem albo chociaż stallmanem? )[/quote]
Wiem że próbujesz przytrolić, ale wypadało by odczkeać chociaż jedną podstrone głypio to wygląda.
[quote=Tomash]Jedno z najczęstszych kłamstw w środowisku programistów to “na Maku po prostu działa”. Niemniej, jak się okazuje, nawet na Mac OSX może się udać skompilowanie rubiego w wersji 1.9.3: http://www.unfoldingcode.com/2012/02/ruby-193-via-rvm-on-mac-osx-lion.html[/quote]
Wow, rzeczywiście, trzeba zainstalować xcode (kto by pomyślał!! :), a póniej rzeczywiście tricky thing wykonać jedną komendę “export CC=/usr/bin/gcc-4.2”
Rozwiązanie można ogarnąć w 5 minut (nie licząc instalacji xcode, ale bez tego nawet brew nie pójdzie, więc nie wiem kto bez tego w ogóle korzysta z maca :).
Niestety soft forumowy dzieli się na silniki pehapowe i nieistniejące (czy raczej: nieistniejące do poważnych zastosowań). Jeżeli chcecie spróbować z PhpBB3, to macie mój topór.
Niestety soft forumowy dzieli się na silniki pehapowe i nieistniejące (czy raczej: nieistniejące do poważnych zastosowań). Jeżeli chcecie spróbować z PhpBB3, to macie mój topór.[/quote]
Zastukaj do Karola Hosiawy