Czy jest możliwy upload zdjęć w ThinyMCE Hammer?

Witam,
Wykorzystuje Thinymce Hammer czy zmiana jakichś ustawień da możliwość uploadu zdjęć z dysku?

Zazwyczaj w tych js edytorach musisz sobie dopisac uploader i go podpiac, w TimyMCE jest chyba przyklad takiego w PHP, nie pamietam juz

Ja od siebie polecę gem ckeditor. Nie dość, że pozwala on na upload załączników (zdjęć itp) praktycznie out of the box (odpalasz dosłownie dwa generatory i działa) to IMO jest fajniej konfigurowalny :wink:

Dzieki za odp.
Moglbys napisac mi w jaki sposob najlatwiej to zainstalowac?

gem install ckeditor rails generate ckeditor:install
wywala mi blad

No jak to jakiś w miare nowy projekt to raczej do Gemfile przeba by dorzucić ckeditor, dać bundle, bundle exec rails g …, poza tym na pewno jest info jak to zainstalować na github czy innym miejscu gdzie jest projekt trzymany

Dzieki za przypomnienie wykorzystalem ta instrukcje
Wg tej instrukcji https://github.com/galetahub/ckeditor

I udalo sie zainstalowac dodajac gem "ckeditor"
do gema
nastepnie odpalajac sudo bundle install

Kolejny krok to

rails generate ckeditor:install --path=public/assets

Potem dodanie gema oraz odpalenie

[code]gem “paperclip”

rails generate ckeditor:models --orm=active_record --backend=paperclip[/code]
Po tych operacjach do swojego layout dodalem linie

<%= javascript_include_tag "/assets/ckeditor/ckeditor.js" %>

Oraz w formularzu zamienilem

<%= f.cktext_area :content %>

Dodalem takze linie config.autoload_paths += %W(#{config.root}/app/models/ckeditor)
Udalo sie odpalic edytor niestety nie moge przeslac zdjec na serwer :frowning: Wyglada na to ze jest problem z prawami dostepu
Ubuntu ruby 1.8.7 rails 3.1.0

czemu sudo bundle install, po co z prawami root?

Za pierwszym razem bez wywalilo mi komunikat o brak dostepu. Dlatego wstukalem z sudo w info bylo cos na temat gemfile.lock

Udalo sie rozwiazac problem, ktorym bylo brak imagemagic w moim ubutnu. Teraz wszystko dziala. Dzieki za pomoc i pozdrawiam