Witam
Tak właściwie to chciałbym się tylko z wami podzielić przemyśleniami Polaka starej daty. A na koniec w prezencie dać wam fajny projekt Opensource, znaczy link do niego
Pewnego dnia tak po prostu “złapałem pomysła” - zrobie sobie darmową stronkę dla małolatów niech sie cieszą. Polskojezyczną, niech nie biegaja po swiecie skoro mają własne podwórko. Pomyślałem że ze chetnych znajdzie sie wielu w 30 milionowym narodzie.
Oczywiście jako osoba która nie zna sie na programowaniu przeszukałem "pół świata " żeby znaleźć “jakieś gotowe coś” co mozna by było zaadoptować na potrzeby strony.
Po NAPRAWDĘ długich poszukiwaniach znalazłem opensource projekt w RoR, nawet pieczołowicie ukryty;)
Jak wspomniałem wcześniej nie znam sie na RoR “ani troszeczkę”, więc początkowo próbowałem to rozgryźć metodą młotka i palca.
Po jakimś czasie zdołowany postanowiłem POPROSIĆ kogoś kto się na tym NAPRAWDĘ zna - tylko o pomoc w instalacji.
Co śmieszniejsze sam niejednokrotnie robiłem wiele rzeczy za darmo i dodatkowo je hostowałem u siebie, więc mój umysł traktował to jako " tak po prostu - 5 minut zabawy". Tym bardziej że nawet serwer z Ruby sobie wystrugałem na szybko.
Ale zapomniałem że mieszkam w Nowej Polsce gdzie nawet za to żeby dostać po buzi trzeba zapłacić
Na nogi postawiła mnie odpowiedź osoby którą poprosiłem :
Napisz na forum, albo ci pomogą, albo wybiją ci to z głowy ( odpowiedź wystarczyła - sam wybiłem sobie to z głowy)
Nie lubię nikogo o nic prosić, więc sporo mnie to kosztowało wewnętrznych sprzeciwów żeby wysłać tamtego maila :D:D:D
A dzisiaj …
Proszę
niech takich darmowych pomysłów bedzie wiecej może i ja kiedyś skorzystam
"The kick ass, open source, non-commercial home for musicians and their music "
Pozdrawiam wszystkich
P.S.
:D:D wszystkie nazwiska zostały zmienione, zbieżność faktów jest przypadkowa
[color=red]EDIT:[/color] z całym szacunkiem MIAŁ TEN POST PODKREŚLIĆ ŻE SĄ OSOBY NA CAŁYM ŚWIECIE KTÓRE ROBIĄ FAJNE RZECZY ZA DARMO !
i wielki szacun dla nich wszystkich
dlatego ten link