Draper i SimpleForm - problem z wyświetlaniem error messages

Witam.
Mam problem z wyświetlaniem error messages przy walidacji zawartości formularzy. Przykładowo, #update z kontrolera wygląda tak:

[code]def update
@workplace = Workplace.find(params[:id])

if @workplace.update_attributes(params[:workplace])
  flash[:notice] = "Workplace has been updated"
  redirect_to root_path
else
  @workplace = WorkplaceDecorator.find(params[:id])
  flash.now[:error] = "Following errors occured"
  render action: "edit"
end

end[/code]
Problem polega na tym, że jak w else przypisuję do @workplace WorkplaceDecorator.find(params[:id]) to errory nie są w ogóle wyświetlane, wyświetlany jest jedynie komunikat “Following errors occured”, a jak zostawię Workplace.find(params[:id]), to mam błąd undefined method `current_image’ for #Workplace:0x007f8278ae2200, czego można było się spodziewać(current_image to metoda z ApplicationDecorator). Miał ktoś może podobny problem i wie jak to rozwiązać?

W części po else ładujesz ponownie “czysty” obiekt @workplace z bazy (za pomocą dekoratora), czyli nie ma on żadnych błędów, po prostu zakomentuj tą linie i powinno działać.

Po samym zakomentowaniu jest undefined method ‘current_image’, która jest w ApplicationDecorator, ale na samym początku zamiast @workplace = Workplace.find(params[:id]) dałem @workplace = WorkplaceDecorator.find(params[:id]) i działa, nie wiem, dlaczego tak od razu nie zrobiłem… Dzięki za pomoc.