Dreamhost - fax?

Witam,

Z informacji zawartych w innych wątkach wynika, ze kilku współgrupowiczów korzysta z dreamhosta, postanowiłem i ja spróbować. Zdziwiło mnie jednak to wymaganie przefaxowania do nich danych wraz danymi karty. Czy rzeczywiscie ten krok jest niezbedny do aktywowania konta ?
(no i do tego - co jezeli karta nie jest wypukla nie da sie jej wowczas przekopiować tym starożytnym sposobem ołówkowym…)

Czy ktoś mnie oświeci?

– daniel

Nie wiem jak Ty zakladasz to konto ale jedyne co musisz zrobic to wlacic kas placac karta kredytowa - albo przefaksowac dowod wplaty.

PS jesli zakladasz tam konto to uzyj jednego z kodow (da Ci to znizke).
Jesli nie masz zadnego uzyj: DJANGOPL
dostaniesz $60 znizki na pierwszy rok (zaplacisz lacznie $60) do tego wspierasz projekt.

Place oczywiscie karta, ale dostalem info w mailu potwierdzajacym transakcje, ze jeszcze dodatkowo musze przeslac faxem dokument stad: http://www.dreamhost.com/fax/
Jako przyczyne podaja duza ilosc oszustw karcianych

Info o kodach jest mi znane, uzylem jakiegos wygooglanego ktory dal discount 90 baksow ale dzieki wielkie za kod !

To ciekawe ja tego robic nie musialem.

ja też, ale może zmienili.

dam znac jak sie sprawa zakonczyla, aktualnie jestem na etapie pingponga mailowego z ludzmi od obslugi platnosci - a ze zaraz zaczyna sie ich dzien pracy (circa) to pewnie dzis sie cos wyjasni…