Z informacji zawartych w innych wątkach wynika, ze kilku współgrupowiczów korzysta z dreamhosta, postanowiłem i ja spróbować. Zdziwiło mnie jednak to wymaganie przefaxowania do nich danych wraz danymi karty. Czy rzeczywiscie ten krok jest niezbedny do aktywowania konta ?
(no i do tego - co jezeli karta nie jest wypukla nie da sie jej wowczas przekopiować tym starożytnym sposobem ołówkowym…)
Nie wiem jak Ty zakladasz to konto ale jedyne co musisz zrobic to wlacic kas placac karta kredytowa - albo przefaksowac dowod wplaty.
PS jesli zakladasz tam konto to uzyj jednego z kodow (da Ci to znizke).
Jesli nie masz zadnego uzyj: DJANGOPL
dostaniesz $60 znizki na pierwszy rok (zaplacisz lacznie $60) do tego wspierasz projekt.
Place oczywiscie karta, ale dostalem info w mailu potwierdzajacym transakcje, ze jeszcze dodatkowo musze przeslac faxem dokument stad: http://www.dreamhost.com/fax/
Jako przyczyne podaja duza ilosc oszustw karcianych
Info o kodach jest mi znane, uzylem jakiegos wygooglanego ktory dal discount 90 baksow ale dzieki wielkie za kod !
dam znac jak sie sprawa zakonczyla, aktualnie jestem na etapie pingponga mailowego z ludzmi od obslugi platnosci - a ze zaraz zaczyna sie ich dzien pracy (circa) to pewnie dzis sie cos wyjasni…