Film o wschodzących gwiazdach polskiego biznesu, które w wieku dwudziestu kilku lat zarobiły pierwszy milion. Dokument pokazuje bohaterów, którzy pierwsze kroki w świecie biznesu stawiali dzięki tzw. startupom. Młodzi ludzie podjęli ryzyko, by spełnić marzenia. Autorzy przyglądają się ich sukcesom zawodowym i codziennemu życiu. Zostają stworzone portrety psychologiczne, próbujące dać odpowiedź na pytanie, jak należy myśleć, by odnieść globalny sukces i jaką cenę trzeba ponieść, by znaleźć się na szczycie.
Czas trwania: 51 minut, Gatunek: Film dokumentalny
Reżyseria: Aleksander Dembski
Ciekawe … albo przedmówcy oglądali film wcześniej. Albo wykazują postawę “nie wiem, to się wypowiem”, w szczególności meek. Gratuluję
Film był dobry, na pewno jest to film o tych startupach co jakieś pieniądze przynoszą i zatrudniają ludzi. Na pewno nie jest to film o osobach robiących jakiś hobby projekt po pracy - chociaż oczywiście pokazane firmy mogły taki etap przechodzić. W skrócie, dobrze zobaczyć znajome twarze w TV. Na pewno celem była inspiracja i moim zdaniem cel ten został osiągnięty. Szkoda tylko, że film tak późno.
Szkoda, że nie pokazali żadnego przykładu startapu zrobionego przez kogoś kto ma już rodzinę.
Jestem przekonany, że takie są. Chyba, że film był profilowany jako zajawka dla studentów.
Z tego co wiem, to Sadowski z Brand24 ma żonę i dzieci. Żonę miał na pewno na samym starcie firmy. Tak więc co najmniej jeden był. Artur Racicki z social wifi ma dziecko z tego co wiem. Na pewno film był trochę podkolorowany, ale taka już rola filmów