Dziwna rzecz zwiazana z brakiem odswierzania

Witam, moze to i glupia sprawa ale mam dziwny problem. Na linuxpl.com mam wykupiony hosting i tam tez umiescilem swoja pierwsza aplikacje w RoR. Problem polega na tym, ze mimo kopiowania nowej wersjii pliku przez ftp na serwer, po odswietrzeniu strony nic sie nie dzieje. Edytowalem plik na samym serwerze i tez nic nie dalo. Wyczyscilem katalog tmp/cache, moze ktos mial podobny problem?

Pozdrawiam.

rozumiem że restartowałeś aplikacje ? ;p
jaki to konkretnie plik ? widok kontroler czy jakiś config?

restarowany byl serwer, niestety tam trzeba pisac do adminow zeby to zrobili. Nie laduje mi sie widok, tak jakby byl gdzies zcache’owany.

@Blu3 jak nie jesteś pewien jak jest w rzeczywistości to lepiej nie pisać bzdur. Tam jest globalny RVM zainstalowany, wystarczy wysłać do adminów informację, że potrzebujesz 1.9, z gemami jest tylko taki problem, że za każdym razem trzeba prosić ich o wykonanie bundle bo ten, też jest globalny.

Aplikację na linuxpl restaruje się poprzez umieszczenie pliku restart.txt w katalogu tmp, ważna jest tutaj data stworzenia pliku, plik restart.txt nie jest kasowany po restarcie, więc jeśli wrzucasz pliki przez ftp to musisz poprostu skasowac ten plik i wrzucic go jeszcze raz.

Jeśli chodzi o restart aplikacji to do adminów pisać nie trzeba, kontakt z nimi jest tylko wymagany jak chcemy jakiś nowy gem, którego nie mają na serwerze zainstalowany.

@slummer87, moja rada jest taka: wrzuć kod na github lub bitbucket, na tym drugim repozytoria prywatne masz za darmo i ustaw sobie capistrano, który jedyn poleceniem zrobi deploy aplikacji.

Z jednej strony linuxpl jest uciążliwy dla RoR, ale można wszystko tak ustawić, że nie będzie to aż tak przeszkadzać.

to prawda, mam ruby w wersji ruby 1.9.3p448 (2013-06-27 revision 41675) [x86_64-linux] i Rails w wersji 3.2.14, problem jest jedynie z tym ze czasami mi sie aplikacja nie odswierza, moze jest jakis sposob na sprawdzenie co sie dzieje. Mam dostep zarowno do ftp jak i do konsoli ale jak umieszczam plik restart.txt w tempie to nie ma zadnej reakcji, stad ten temat. Dzieki wszystkim za dotychczasowe odpowiedzi, gdyby ktos mial jakis pomysl, dajcie znac!

Z tego co kojarze to mod_passanger pamieta timestamp pliku, może poprostu trzeba kompletnie nowy plik umiescić. Ja przy wywołaniu cap deplo po aktualizacji kodu tworzę nowy plik restart.txt i aplikacja się restartuje. Korzystasz z jakiegoś cachowania lub czegos niestandardowego co powodowałoby zapamietanie widoku ?

:wink: