Witam,
skończyłem (a przynajmniej tak mi się zdawało) pisać średnią aplikację w ror. Jednak po odpaleniu trybu produkcyjnego ajax dziwnie się zachowuje. Po pierwsze to kasuje mi sesje po wykonaniu requesta, a po drugie, tak jakby nie chciał wykonywać żadnych zadań.
Jako przykład mogę podać moderację komentarzy. Na developmencie wszystko ładnie jest wysłane, komentarze są zatwierdzane, znikają dynamicznie z ekranu. Na produkcyjnym, request ajaxa jest odrzucany bo devise twierdzi, że muszę się zalogować (sprawdzane przez Firebuga) jak już to ominę łopatologicznie blokując filtr devise dla tych akcji wydaje się, że wszystko jest w porządku komentarz znika z ekranu i niby jest zatwierdzony. Jednak po odświeżeniu strony te komentarze nie są zatwierdzone, tak jakby request dochodził ale nie wykonywał akcji.
Używam railsów 3.0.9. Zaktualizowałem jquery i rails.js do najnowszych wersji jednak błąd nadal nie ustąpił.
Poniżej podaję kod akcji zatwierdzania i usuwania komentarzy. Wszelkie podpowiedzi mile widziane:
def accept
@comment = Comment.find(params[:comment_id])
@comment.status = 1
@comment.content = params[:content]
@comment.save
render :nothing => true
end
def destroy
Comment.find(params[:id]).destroy
render :nothing => true
end