Dziwne zachowanie ajax'a w różnych środowiskach

Witam,

skończyłem (a przynajmniej tak mi się zdawało) pisać średnią aplikację w ror. Jednak po odpaleniu trybu produkcyjnego ajax dziwnie się zachowuje. Po pierwsze to kasuje mi sesje po wykonaniu requesta, a po drugie, tak jakby nie chciał wykonywać żadnych zadań.

Jako przykład mogę podać moderację komentarzy. Na developmencie wszystko ładnie jest wysłane, komentarze są zatwierdzane, znikają dynamicznie z ekranu. Na produkcyjnym, request ajaxa jest odrzucany bo devise twierdzi, że muszę się zalogować (sprawdzane przez Firebuga) jak już to ominę łopatologicznie blokując filtr devise dla tych akcji wydaje się, że wszystko jest w porządku komentarz znika z ekranu i niby jest zatwierdzony. Jednak po odświeżeniu strony te komentarze nie są zatwierdzone, tak jakby request dochodził ale nie wykonywał akcji.

Używam railsów 3.0.9. Zaktualizowałem jquery i rails.js do najnowszych wersji jednak błąd nadal nie ustąpił.

Poniżej podaję kod akcji zatwierdzania i usuwania komentarzy. Wszelkie podpowiedzi mile widziane:

def accept @comment = Comment.find(params[:comment_id]) @comment.status = 1 @comment.content = params[:content] @comment.save render :nothing => true end def destroy Comment.find(params[:id]).destroy render :nothing => true end

Sprawdź 2 rzeczy:

1. czy wstawiłeś authenticity tokens na stronę
  2. jakie masz ustawienia dla session store (config/initializers/session_store.rb - możesz wkleić zawartość, tylko usuń Twój klucz)

Dziękuje za podpowiedź, zapomniałem o tokenie. Swoją drogą czy to rozwiązanie http://henrik.nyh.se/2008/05/rails-authenticity-token-with-jquery wydaje się bezpieczne? Bo to właśnie z niego skorzystałem