Dorabiam plugin do Redmine i mam problem z aplikacją, nieważne gdzie zmienię kod, czy to jest helper czy plik pluginu aplikacja zawsze zwraca mi taki błąd.
[quote]ActionView::Template::Error (undefined local variable or method current_theme' for #<#<Class:0x00000005d91048>:0x00000005d9ad28): 7: <meta name="keywords" content="issue,bug,tracker" /> 8: <%= csrf_meta_tag %> 9: <%= favicon %> 10: <%= stylesheet_link_tag 'jquery/jquery-ui-1.9.2', 'application', :media => 'all' %> 11: <%= stylesheet_link_tag 'rtl', :media => 'all' if l(:direction) == 'rtl' %> 12: <%= javascript_heads %> 13: <%= heads_for_theme %> app/helpers/application_helper.rb:1113:in
block in stylesheet_link_tag’
app/helpers/application_helper.rb:1110:in map' app/helpers/application_helper.rb:1110:in
stylesheet_link_tag’
app/views/layouts/base.html.erb:10:in _app_views_layouts_base_html_erb__3128713526141132735_33113260' app/controllers/wiki_controller.rb:99:in
show’[/quote]
Rozwiązaniem jest restart serwera i nieważne czy to jest thin, unicorn czy webrick. Googlowałem już za tym problemem, instalowałem gemy, które odświeżają pliki w całej aplikacji, sprawdzałem to na różnych serwerach jak pisałem wcześniej, niestety ale nic nie pomogło.
Za wszelkie uwagi, pomysły będę bardzo wdzięczny.
Ps. Błąd zależy od strony na której się znajduję w Redmine. Jednak zawsze występuje jak zmienię jakikolwiek plik w aplikacji. Podany przykład występuje na stronie wiki.
Ps2. Próbowałem na różnych środowiskach zawsze ten sam efekt.