Jedzie ktoś?
W przyszlym tygodniu beda dopiero chyba szczegoly dotyczace prelekcji, wyrazam zainteresowanie
Szczegółów może jeszcze nie ma, ale wiadomo, że będzie Matz i Dr. Nic Williams
Z wczorajszej dyskusji na #rubyonrails.pl wynika ze sa 2 osoby chetne jeszcze tak ze 3-4 i byla by zwarta grupa
[quote=bartek.urbanski][quote=Tomash]http://www.euruko2008.org/
Jedzie ktoś? :)[/quote]
tak
pzdr
b.[/quote]
Krotko i na temat ale jedziesz sam ? czy macie juz jakas grupe zorganizowana ?
Postaram się wyciągnąć chłopaków z pracy (aenima.pl), mam nadzieję że w sile co najmniej czterech tam się pojawimy.
A wiec przygotowalem male rozeznanie jesli chodzi o koszta. Co bysmy mogli sie lepiej zorganizowac Wyglada to nastepujaco:
Kolej:
Hotele:
Podsumowanie:
Uwagi:
Kolej - wziolem pod uwage bilet kupiony w polsce w pkp w obie strony, najmniej problemow, pociag bez przesiadek, jednak podobno mozna pojechac z przesiadkami i kupujac bilety w czechach zaoszczedzic +/- 60 zl
Hotele - tutaj tez sa tansze i drozsze oferty, wybralem chyba taka najbardziej posrednia, sa tez “czeskie hostele” i grupowo mozna nawet wynajac pokoj w granicach 50 zl od osoby (przy 4-8 osobach) jednak
z hostelami bywa roznie
Podsumowanie: [1 Ojro - 3.40 PLN ]
Szacun za włożoną pracę
Jestem chętny na PKP, natomiast co do hotelu/motelu - poszukam czegoś pod Pragą i jakiejś niedrogiej wypożyczalni samochodów
Ja tez bede
My się wybieramy w siódemkę, z tego pięciu z Łodzi i dwóch dołączy na Śląsku. Wygląda, że będzie spora obstawa z Polski
Szkoda że nie będzie Zeda, ale Matz to też bardzo fajny “ficzer”
Wygląda na to, że jedziemy całą firmą - czyli minimum sześciu typa (siódmy z Holandii dołączy na miejscu), plus nasze towarzyszki życia, które pewnie w czasie naszego zamulania będą zwiedzały Pragę
Mam nadzieję, że zaakceptują mojego spicza - w ten sposób łatwiej się będzie znaleźć osobom z Polski
Tomash, może powiedzieć jaki temat zaproponowałeś? Gratuluję odwagi :).
Nie ma co się chwalić, jeśli nie klepną. A jeśli klepną, do będzie można przeczytać na liście
Ogólnie to sposoby (plus Sposób, oraz dlaczego jest lepszy od sposobów) na poradzenie sobie z jedną z grubszych bolączek 3/4 social sajtów i pewnie ćwierci innych serwisów. Podlane odrobiną “trendi” sosu
Bazodanowe ID mojego talka to szczęśliwa siódemka, więc kto wie
Jest juz lista sluchaczy (dostepna po zalogowaniu). Z Polski troche ponad 40 osob, co wydaje mi sie niezlym wynikiem.
Ale ogłoszenie listy spiczów, podobnie jak dedlajn ich przyjmowania, wydłużyli o tydzień. Więc wciąż nie wiem, czy mam cisnąć przygotowanie prezentacji, czy też sobie odpuścić.
Z drugiej strony jeśli termin został przedłużony o tydzień, to znaczy że nawałnicy chętnych do spicza nie było
BTW, tak swoją drogą to widać, że Kraków na razie jest najmocniejszym bastionem RoR w Polsce.
Jest lista spiczów, nareszcie
Mój im się też tam zaplątał, pewnie przez przypadek
BTW, rodacy-rubiowcy: więcej odwagi. Nie widzę żadnego innego polskiego nazwiska w programie. Może chociaż ktoś się połasi na zrobienie dziesięciominutówki?
Relacja wręcz na żywca: EuRuKo 2008 jest super, Praga jest super, doskonałym pomysłem było wybranie się tutaj
Już mamy w parę osób pomysł, żeby w przyszłym roku zorganizować majdan jakoś w Polsce