Euruko 2010 -- organizacja

Nie :slight_smile:
W dużym skrócie spotykamy się w Krakowie w sobotę w dość wąskim gronie (Mike i ja z Warszawy, Paul, Adam i jeszcze chyba ze dwie osoby ze strony Krakowa) żeby dogadać jak w ogóle dzielimy i organizujemy się dalej. Chodzi o to, żeby warszawski team nie musiał jeździć do Krakowa, tylko żeby dało się jakoś sensownie to wszystko poustawiać :slight_smile:

Dziwnie się składa, że polską imprezę organizują nam obcokrajowcy…

Zawsze mogłeś sam się tym zająć :wink:

Oni wywalczyli i chwała im za to, ale wydaje mi się, że pomocą nie są zainteresowani i to mnie martwi, bo usunęli redmine (do którego miałem przez chwilę dostęp) i nie postawili alternatywy (niby google docs). Ogólnie nie ma żadnej informacji. Szkoda.

nie są zainteresowani bo i po co ??, w sumie takiego eventa to mozna we dwoch zorganizowac, jeden wpuszcza ludzi i pilnuje drzwi a drugi sprzedaje orzeszki :wink:

Chłodno dziś było, więc jestem zaskoczony że trochę niektórym na głowę pada :wink:

1. Paul rozkręcił krakowski RUG od zera (i szefuje największej firmie Ruby-exclusive w Polsce), Mike dał pomysł, inicjatywę, entuzjazm i lokal do rozkręcania warszawskiego RUG. Nikomu jak tym dwóm gościom środowiska krakowskie i warszawskie zawdzięczają swój rozwój. A nam, Polakom, powinno być co najwyżej głupio że się nie zorganizowaliśmy “sami”.
  2. Redmine nie został “usunięty”, tylko będzie migrowany na neutralny serwer, po ustaleniu że organizacja Euruko – jako w 100% “community-driven effort” – nie może pochłaniać żadnych “firmowych” zasobów (bo to generuje niejasne i śliskie powiązania, zobowiązania czy oczekiwania). Poza tym chcemy najpierw ustalić co-jak-kogo-komu-dlaczego (kompetencje w sensie), bo przy tej ilości osób zamieszanych łatwo się zrobi bajzel organizacyjny jeśli się go od razu nie ogarnie.
  3. “Pomocą nie są zainteresowani”? A czytałeś posta, który otwiera ten temat?

Srsly, zastanówcie się zanim coś znowu pierdolniecie. Nie zmuszam nikogo do pomocy w organizacji eventu, ale jawnie kłamliwy FUD i inny jad to nie jest to, czym można się pozytywnie zapisać.

jakby coś, to też chętnie pomogę :stuck_out_tongue:

Wypas :slight_smile:
Myślę że pod koniec maja będzie jakiś mityng w Warszawie.

PS. Prawdopodobnie (ale nie na pewno!) “drugi krakowski”, jeśli nastąpi, pewnie już będzie dla szerokiego grona wszystkich zainteresowanych.

Ja też chętnie pomogę w organizacji, zresztą już się zgłosiłem, ale na mityng we Wrocławiu pewnie nie mam co liczyć :wink:

Byłbyś w stanie poskładać tam u siebie jakiś 2-3 (albo więcej :slight_smile: ) osobowy “team Wrocław”?
Trochę to na razie dziwne, że jest tyle ośrodków o których wiemy że mają społeczność rubiowców (Górny Śląsk, Wrocław, Poznań, Łódź), a na razie ekipa organizacyjna jest ze starej stolicy i nowej stolicy wyłącznie.
A Euruko powinno być wyczynem ogólnopolskiej społeczności Ruby :slight_smile:

Porozmawiam ze wszystkimi, o których wiem, że mają coś z Rubym wspólnego, może uda się zebrać większą ekipę z Wrocławia, aczkolwiek na tłumy bym tutaj, niestety, nie liczył…

Tu nie trzeba tłumów – tu trzeba małej ale entuzjastycznej, zwartej i skutecznej ekipy

+1 :wink:

Ja chętnie przyłączę się do organizacji. Być może uda się także zmobilizować parę osób z okolicy (SRUG).

Zgadzam się i czekam na spotkanie :slight_smile:

Poszukiwanie pomysłów na logo oraz ochotników do pomocy w organizacji zostało oficjalnie rozpoczęte :slight_smile:
http://euruko2010.org/

Oficjalna zmiana daty ze względu na kolizję z Nordic Ruby:
http://twitter.com/euruko/status/8541506873

Najpóźniej w przyszłym tygodniu powinny ruszyć zapisy i call-for-speakers.

Jak zobaczyłem Maj, to już myślałem, że wypadnie w długi weekend. Tym razem nie dam się rozłożyć choróbsku. :slight_smile: