Nie
W dużym skrócie spotykamy się w Krakowie w sobotę w dość wąskim gronie (Mike i ja z Warszawy, Paul, Adam i jeszcze chyba ze dwie osoby ze strony Krakowa) żeby dogadać jak w ogóle dzielimy i organizujemy się dalej. Chodzi o to, żeby warszawski team nie musiał jeździć do Krakowa, tylko żeby dało się jakoś sensownie to wszystko poustawiać
Dziwnie się składa, że polską imprezę organizują nam obcokrajowcy…
Zawsze mogłeś sam się tym zająć
Oni wywalczyli i chwała im za to, ale wydaje mi się, że pomocą nie są zainteresowani i to mnie martwi, bo usunęli redmine (do którego miałem przez chwilę dostęp) i nie postawili alternatywy (niby google docs). Ogólnie nie ma żadnej informacji. Szkoda.
nie są zainteresowani bo i po co ??, w sumie takiego eventa to mozna we dwoch zorganizowac, jeden wpuszcza ludzi i pilnuje drzwi a drugi sprzedaje orzeszki
Chłodno dziś było, więc jestem zaskoczony że trochę niektórym na głowę pada
- Paul rozkręcił krakowski RUG od zera (i szefuje największej firmie Ruby-exclusive w Polsce), Mike dał pomysł, inicjatywę, entuzjazm i lokal do rozkręcania warszawskiego RUG. Nikomu jak tym dwóm gościom środowiska krakowskie i warszawskie zawdzięczają swój rozwój. A nam, Polakom, powinno być co najwyżej głupio że się nie zorganizowaliśmy “sami”.
- Redmine nie został “usunięty”, tylko będzie migrowany na neutralny serwer, po ustaleniu że organizacja Euruko – jako w 100% “community-driven effort” – nie może pochłaniać żadnych “firmowych” zasobów (bo to generuje niejasne i śliskie powiązania, zobowiązania czy oczekiwania). Poza tym chcemy najpierw ustalić co-jak-kogo-komu-dlaczego (kompetencje w sensie), bo przy tej ilości osób zamieszanych łatwo się zrobi bajzel organizacyjny jeśli się go od razu nie ogarnie.
- “Pomocą nie są zainteresowani”? A czytałeś posta, który otwiera ten temat?
Srsly, zastanówcie się zanim coś znowu pierdolniecie. Nie zmuszam nikogo do pomocy w organizacji eventu, ale jawnie kłamliwy FUD i inny jad to nie jest to, czym można się pozytywnie zapisać.
jakby coś, to też chętnie pomogę
Wypas
Myślę że pod koniec maja będzie jakiś mityng w Warszawie.
PS. Prawdopodobnie (ale nie na pewno!) “drugi krakowski”, jeśli nastąpi, pewnie już będzie dla szerokiego grona wszystkich zainteresowanych.
Ja też chętnie pomogę w organizacji, zresztą już się zgłosiłem, ale na mityng we Wrocławiu pewnie nie mam co liczyć
Byłbyś w stanie poskładać tam u siebie jakiś 2-3 (albo więcej ) osobowy “team Wrocław”?
Trochę to na razie dziwne, że jest tyle ośrodków o których wiemy że mają społeczność rubiowców (Górny Śląsk, Wrocław, Poznań, Łódź), a na razie ekipa organizacyjna jest ze starej stolicy i nowej stolicy wyłącznie.
A Euruko powinno być wyczynem ogólnopolskiej społeczności Ruby
Porozmawiam ze wszystkimi, o których wiem, że mają coś z Rubym wspólnego, może uda się zebrać większą ekipę z Wrocławia, aczkolwiek na tłumy bym tutaj, niestety, nie liczył…
Tu nie trzeba tłumów – tu trzeba małej ale entuzjastycznej, zwartej i skutecznej ekipy
+1
Ja chętnie przyłączę się do organizacji. Być może uda się także zmobilizować parę osób z okolicy (SRUG).
Zgadzam się i czekam na spotkanie
Poszukiwanie pomysłów na logo oraz ochotników do pomocy w organizacji zostało oficjalnie rozpoczęte
http://euruko2010.org/
Oficjalna zmiana daty ze względu na kolizję z Nordic Ruby:
http://twitter.com/euruko/status/8541506873
Najpóźniej w przyszłym tygodniu powinny ruszyć zapisy i call-for-speakers.
Jak zobaczyłem Maj, to już myślałem, że wypadnie w długi weekend. Tym razem nie dam się rozłożyć choróbsku.