Ponad 200 (całkowita pula 250 “krzeseł” minus miejsca zarezerwowane dla spikerów, miejsc przyznanych ze względu na sponsoring itd.)
widac ze za malo
Jednościeżkowej konferencji nie robi się na większą ilość, bo po prostu nie ma takich sal.
Miejsca stojące są przewidziane? (;
Taaak, nie ma sal, są. W dodatku jak pomyślisz to mozesz w jednej ustawić kamerę w drugiej projektor.
Dodatkowo link z rejestracją na ekobilecie krążył w śród firm sponsorujących oraz koleżków organizatorów od pierwzego kweitnia, czyli12 dni przed oficjalną rejestracją.
Jak myślicie ile miejsc zostało w ten sposób ukradzione, 17 LLP - to fakt bo się pochwalili, reszta pewnie podobnie, po 10 wystarczy i masz 100 miejsc z 250 zarezerwowane jeszcze przed startem!
Do tego organizatorzy(50 miejsc), i wszyscy z którymi ci uznali żeby się podzielić linkiem przed oficjalnym startem.
Dla biedaków bez znajomości zostało pewnie jakaś 100, na ludzi z całego świata!
Jak zaczynała się organizacja euruko i redmine nagle został zamknięty a organizację prawie całkowicie przejęło “community” złożone z LLP i Aplicake to czego można się było spodziewać. Gdy zgłosiłem chęć pomocy przy organizacji, usłyszałem uprzejme sp#@$@ bawimy się we własnym gronie. Tak więc gratuluję prywatnej imprezy, ja się chyba swojego biletu pozbędę(też dostałem informacje 1 kwietnia, więc problemów z rezerwacją nie miałem).
Żeby nie było niedomówień, nie chcę sobie psuć stosunków z “community” ale jeżeli administrator(zy) forum potrzebują dowodów z chęcią dostarczę.
Oj, to ja nie wiedziałem również że o będzie “jednościeżkowa” konferencja… i tylko 250 osób!
Co do sal: rzeczywiście są większe sale. Na Politechnice Białostockiej największa aula ma 614 miejsc siedzących + opcje na dostawkę. Ale nie w tym rzecz, chyba “jednowątkowość” konferencji jest problemem a nie rozmiar sali. Szkoda że impreza nie jest większa!
Ktoś wie ile osób było na RuPy w tym roku, o byśmy mieli skalę odniesienia?
i jednak nie będę.
@Gal_Anonymous: chcesz listę osób, które nabyły bilet? Czy kopii maili, z których wynika, że do kilku ostatnich dni przed oficjalnym otwarciem (między innymi po to, żeby użytkownicy tego forum mieli szansę nabyć bilet dzień wcześniej, przed otwarciem na naszych zagranicznych kolegów) link na ekobilet prowadził do rejestracji, ale testowej i bez płatności?
Oraz: sporo osób zgłosiło chęć pomocy w organizacji, ale nikt nie odpisał na pytanie czym konkretnie może się zająć. Więc nie pierdol waszmość, bardzo proszę.
EDIT: z przyjemnością przyjmiemy Twój bilet z powrotem. Dziś szukaliśmy metod na powiększenie puli biletów i m.in. postanowiliśmy zrobić na stronie coś w rodzaju “giełdy” biletów. Jesteśmy dogadani z Ekobiletem, można bilet zwrócić do puli i dostać kasę z powrotem. Zatem zwracaj na zdrowie, coby na to miejsce mógł wskoczyć ktoś, kto chętniej pojedzie na tegoroczne Euruko!
OK, oto kwestia waiting listy – bilety zwalniane przez zwracających będą proponowane w kolejności zgłoszeń do listy:
Być może uda się wygospodarować dodatkowo jeszcze kilka-kilkanaście ticketów po dokładnym podliczeniu ile mamy krzeseł w Manggha itd.
No na poprzednim euruko byłą strona z listą zarejestrowanych, gravatarami, etc. czemu nie, najlepiej z datą rejestracji, zobaczymy kto się rejestrował przed podaniem linka na stronie i forum, i na ile był to link “testowy” nie?
Acha żeby nie było, jestem bardzo szczęśliwy że udało się Polsce zorganizować Euruko, szacunek dla organizatorów że poświęcili swój czas, ale oczywista nie przejrzystość i zamieszanie przy kupnie biletów może spowodować protest. Do którego organizatorzy oczywiście mogą się ustosunkować.
flame FUCK YEAH!!!11
W sumie lipne jest to, że info o możliwej rejestracji było przekazywane “pocztą pantoflową”. Nie wiem czy przeoczyłem gdzieś taką możliwość, ale brakowało zdaje się opcji zapisania na newsletter. Taka informacja powinna pójść do wszystkich na maila o jakiejś sensownej porze (niezbyt rano, niezbyt wieczór) tak żeby każdy miał równe szanse. Podejrzewam, że większość nie zaglądała za często na stronę euruko i miała prawo przeoczyć rejestrację.
Zgadzam się również z tym, że brakowało jawnie podanych informacji o tym kto się zapisał i ile zostało miejsc. Nie chodzi tu o jakieś złe intencje organizatorów, ale raczej o pragmatyzm. Chętnie bym się dowiedział ilu Polaków będzie, kto z jakiego kraju przyjedzie oraz (najważniejsze) jak szybko miejsca się rozchodzą (dało by to szansę niezdecydowanym).
Proszę mnie nie odebrać jako narzekacza. Doceniam wysiłek organizatorów bo, chociaż nigdy nie uczestniczyłem w organizacji takiej konferencji, wyobrażam sobie wkład pracy jaki trzeba było wnieść by doszło to do skutku.
Jako jeden z organizatorów chętnie się ustosunkuję. Przedstaw się, przeproś za swoje słowa takie jak: “koleżków organizatorów”, “kradzież biletów”.
Jak będziesz trzymał poziom to chętnie z Tobą porozmawiam.
Jak zwykle pelno bezpodstawnych oskarzen…
Ale fakt, jakis newsletter albo informacja z wyprzedzeniem by sie przydala…
Informacja na stronie Euruko była (o ile mnie pamięć nie myli) w zeszły piątek.
Tak, był news o tym (można sprawdzić na stronie euruko). Mailing byłby jednak pewniejszy, że każdy zainteresowany się o tym dowie i będzie mieć takie same szanse na zapisy jak pozostali.
Poza tym nic nie brakuje, tylko miejsc. O 100-150 za mało
Jakby ktoś nie zauważył, to dołożyli trochę miejsc. Część jest zarezerwowana dla osób wpisanych na listę oczekujących (yay!), a część (z tego co widzę, proszę o potwierdzenie od organizatorów ) dostępna dla wszystkich.
Udało się wygospodarować 28 miejsc (rezygnacje/zwroty, dokładne przeliczenie ilości miejsc w sali), o ile mi wiadomo wszystkie zostały obsadzone zgodnie z kolejnością na waiting liście. Ale na to pytanie lepiej może odpowiedzieć Bragi, ja się nie zajmuję biletami.