Serwis fidbek.pl służy do poznania anonimowej opinii o tym jak widzą nas przyjaciele czy znajomi. Użytkownik po dokonaniu samooceny, w wybranej przez siebie kompetencji oraz po zebraniu wystarczającej liczby “fidbeków”, ma możliwość wygenerowania raportu, który został przygotowany we współpracy z psychologiem oraz statystykiem. Konto facebooka nie jest wymagane ale w znacznym stopniu uprzyjemnia użytkownie serwisu. Nie ma co się więcej rozpisywać, zapraszamy do serwisu a także na facebookowy fanpage www.facebook.com/fidbek
ps. dla użytkowników forum, którzy chcieli by dokładniej przetestować serwis, mamy w prezencie 30 darmowych kodów, umożliwiających wygenerowanie raportu, proszę pisać do mnie na priv
Gotar poszła, ale mam nadzieję że nie musimy tutaj się tego wstydzić?
Generalnie jestem za oddzieleniem dyskusji na temat tego ‘Czy dotacje są dobre’ i ‘Czy dana dotacja została dobrze wykorzystana’.
Na pierwszy aspekt nie mamy wpływu ale wiemy, że jeśli nie wykorzystamy szansy to szansa przepadnie, środki wrócą do kasy unijnej i tylko pogłębimy przepaść miedzy krajami zachodu a nami. Jest to drażliwy temat i zawsze jego rozwinięcie powoduje zejście dyskusji na tor boczny nie dotyczący naszego projektu.
Tak więc albo zlikwidować wszelkie dotacje albo korzystać z nich najlepiej jak to możliwe.
Na drugą mamy wpływ i staramy się maksymalnie wykorzystywać potencjał jaki dała dotacja.
Ale dlaczego? Wiem, że wielu osobom takie narzędzia nie są potrzebne (a dokładniej nie czują potrzeby korzystania z nich, przydać na pewno by się przydały) ale jest też grono osób, które dzięki temu mogą zmienić siebie na lepsze. Lepiej odnaleźć się w otoczeniu lub pozbyć kompleksów.
Niemniej każdy fidbek jest cenny (nawet odczucia subiektywne), liczymy także na ewentualne uwagi techniczne.
Przy okazji wielkie dzięki społeczności RoR za pomoc w rozwiązywaniu problemów. W tym siła.
Jeśli chodzi o stronę techniczną to na pewno rzuca się w oczy brak złączenia zcachowania css i js. Są jako osobne pliki. Wypadało by je pchnąć jako jeden i dodać gzip dla js bo też nie ma. Oraz dodać jakieś “Expires headers”. Dwa ostatnie to problem serwera, nie samych rails.
Poza tym grafika jest ładna i kolory fajne, przejrzyste i czytelne. Czcionka mi się nie podoba, no ale to już bardzo subiektywna sprawa. Ważne że czytelna ;] Podpięcie pod FB na plus na pewno. Strony błędów dobrze zrobione na plus, linki polskie itp ogólnie kawał dobrej roboty.
A tak, dzięki za przypomnienie. Tam faktycznie jest sporo tych requestów. Na innym serwisie zauważyliśmy poprawę po takim zabiegu, tutaj jakoś temat umknął. Za dużo się dzieje, rozbudowa i ulepszenia idą na całego + app na fb.