Fidbek.pl - dowiedz się, jak Cię widzą inni

Serwis fidbek.pl służy do poznania anonimowej opinii o tym jak widzą nas przyjaciele czy znajomi. Użytkownik po dokonaniu samooceny, w wybranej przez siebie kompetencji oraz po zebraniu wystarczającej liczby “fidbeków”, ma możliwość wygenerowania raportu, który został przygotowany we współpracy z psychologiem oraz statystykiem. Konto facebooka nie jest wymagane ale w znacznym stopniu uprzyjemnia użytkownie serwisu. Nie ma co się więcej rozpisywać, zapraszamy do serwisu a także na facebookowy fanpage www.facebook.com/fidbek

ps. dla użytkowników forum, którzy chcieli by dokładniej przetestować serwis, mamy w prezencie 30 darmowych kodów, umożliwiających wygenerowanie raportu, proszę pisać do mnie na priv

Widzę, że kasa z Uni poszła ;] Trochę niesmak za pomysł na aplikację :stuck_out_tongue: ale to prywatne spostrzeżenie. No ale wygląda fajnie.

Gotar poszła, ale mam nadzieję że nie musimy tutaj się tego wstydzić? :slight_smile:

Generalnie jestem za oddzieleniem dyskusji na temat tego ‘Czy dotacje są dobre’ i ‘Czy dana dotacja została dobrze wykorzystana’.

Na pierwszy aspekt nie mamy wpływu ale wiemy, że jeśli nie wykorzystamy szansy to szansa przepadnie, środki wrócą do kasy unijnej i tylko pogłębimy przepaść miedzy krajami zachodu a nami. Jest to drażliwy temat i zawsze jego rozwinięcie powoduje zejście dyskusji na tor boczny nie dotyczący naszego projektu.
Tak więc albo zlikwidować wszelkie dotacje albo korzystać z nich najlepiej jak to możliwe.

Na drugą mamy wpływ i staramy się maksymalnie wykorzystywać potencjał jaki dała dotacja.

Ale dlaczego? :slight_smile: Wiem, że wielu osobom takie narzędzia nie są potrzebne (a dokładniej nie czują potrzeby korzystania z nich, przydać na pewno by się przydały) ale jest też grono osób, które dzięki temu mogą zmienić siebie na lepsze. Lepiej odnaleźć się w otoczeniu lub pozbyć kompleksów.

Niemniej każdy fidbek jest cenny (nawet odczucia subiektywne), liczymy także na ewentualne uwagi techniczne.

Przy okazji wielkie dzięki społeczności RoR za pomoc w rozwiązywaniu problemów. W tym siła.

Jeśli chodzi o stronę techniczną to na pewno rzuca się w oczy brak złączenia zcachowania css i js. Są jako osobne pliki. Wypadało by je pchnąć jako jeden i dodać gzip dla js bo też nie ma. Oraz dodać jakieś “Expires headers”. Dwa ostatnie to problem serwera, nie samych rails.

Poza tym grafika jest ładna i kolory fajne, przejrzyste i czytelne. Czcionka mi się nie podoba, no ale to już bardzo subiektywna sprawa. Ważne że czytelna ;] Podpięcie pod FB na plus na pewno. Strony błędów dobrze zrobione na plus, linki polskie itp ogólnie kawał dobrej roboty.

A tak, dzięki za przypomnienie. Tam faktycznie jest sporo tych requestów. Na innym serwisie zauważyliśmy poprawę po takim zabiegu, tutaj jakoś temat umknął. Za dużo się dzieje, rozbudowa i ulepszenia idą na całego + app na fb.