Czy moglibyście podać namiary na polskie firmy używające Rubiego albo RoRa? Ciekawi mnie w sumie czy znajdzie się chociaż 10 firm, bo pewnie 20 to nie ma.
Nie wystarczy przejrzeć ogłoszeń o pracy na tym forum? Nawet w nazwach tematów masz podane firmy
10 to na pewno jest
Chętnie bym też poznał firmy, które nie dawały ogłoszeń.
a co pracy szukasz?
10 to pewnie da się znaleźć w samej Warszawie: Aenima, DNC.pl, Kumulator, Artegence, ActiveWeb, Pharma Integrator, Redefine – to już 7, z czego wszystkie zamieszczały ogłoszenia o pracę na tym forum.
W Poznaniu Netguru, Monterail i Comgroup - czyli mamy już 10
tu jest lista, ale pewnie jeszcze kilka by się znalazło http://workingwithrails.com/browse/companies/country/Poland
W Suwałkach to chyb ajeszcze nic nie ma… ale Białystok opanowany, znam też jednego gościa z Łomży… dopadnie wszystkich! ;D
Ogólnie w okolicach Trójmiasta posucha, a ogólnie z północą gorzej niż z centrum lub południem
Ale będziemy starali się to zmienić. Mam nadzieje, że startujący TRUG pomoże.
[quote=gotar]Ogólnie w okolicach Trójmiasta posucha, a ogólnie z północą gorzej niż z centrum lub południem
Ale będziemy starali się to zmienić. Mam nadzieje, że startujący TRUG pomoże.[/quote]
Gorzej było. W tej chwili są trzy w tym jedna a może nawet dwie szukają ludzi. TRUG pomoze ujawnic sie entuzjastom, jak tylko sie odbedzie
Sesja startuje a później przerwa więc wątpie by w tym okresie się odbył, ale będę cisnął.
W Krakowie: AdTaily, Lunar Logic Polska, Applicake, Code Sprinters, Araneo, iizt (z tego co mi wiadomo), hosting365. To są firmy, o których wiem, że na pewno korzystają z ruby/ror (pisane z głowy więc można spokojnie x2 przemnożyć ich ilość). Jest mnóstwo innych, które także to robią, ale “dorywczo”.
Jak to teraz wygląda ?? Mam wrażenie ,że liczba firm conajmniej się podwoiła.
no powiem tak, jak nie mieszkasz na jakiejś wsi to gdzieś w okolicy na pewno kilka firm znajdziesz. Warto jednak poszperać i pogadać bo sporo jest firm które coś tam niby w RoR robią (jakiś pod projekt, dział czy coś) ale jak przyjdzie co do czego to np w php maja wszystko, trzeba więc uważać.
No a jak jesteś z jakiejś wsi i nic nie ma, to w RoR całkiem łatwo o pracę zdalną