Przy próbie utworzenia jakiegokolwiek formularza otrzymuje internal server error 500. Przy czym na jednym komputerze działa normalnie, a error 500 jest na innym.
form_tag ma prowadzić do tej samej strony/akcji, na której się znajduje, więc parametr raczej zbędny (z parametrem też nie działa).
Pisząc backtrace masz na myśli to co pojawia się na konsoli po uruchomieniu serwera z opcją debug? Jeśli tak to zamieszczam to tutaj: http://pastebin.pl/10346 , w development.log jest to samo.
Szukam sposobu na zdebugowanie mojej aplikacji jako początkujący. Prosiłbym o dokładniejszą odpowiedź.
Wklejenie <%= debug(session) %> do dowolnego widoku powoduje error 500. To chyba oznacza, że nic nie ma w session?
Dziwne jest, że wstawienie polecenia form_tag do widoku, mającego zwrócić prosty znacznik HTML powoduje problem. Co mogę zrobić? Co ewentualnie pokazać?
Przeanalizowałem loga, pozmieniałem różne rzeczy w widoku, na koniec przerobiłem widok tak, że wygląda identycznie jak na samym początku i działa. Magia Rails. Może pomógł wielokrotny restart serwera…